Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τουλάχιστον 6 νεκροί και 219 τραυματίες από δυο βόμβες μεγάλης ισχύος σε πόλεις της Τουρκίας
Τουλάχιστον 6 νεκροί και 219 τραυματίες από δυο βόμβες μεγάλης ισχύος σε πόλεις της Τουρκίας Εκτύπωση E-mail
18.08.16

Δυο ισχυροί εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα εξερράγησαν σε ισάριθμες πόλεις της Τουρκίας με αποτέλεσμα τον θάνατο 6 ανθρώπων και των τραυματισμό τουλάχιστον 219 ακόμη

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο αστυνομικό Τμήμα στην ανατολική πόλη Βαν και σε αυτή σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και δυο πολίτες ενώ περίπου 73 τραυματίστηκαν.
Μερικές ώρες αργότερα, επίσης έξω από αστυνομικό τμήμα της πόλης Ελαζίγκ ένας ακόμη ισχυρός μηχανισμός εξερράγη σκοτώνοντας άλλους τρεις αστυνομικούς και τραυματίζοντας 146 ακόμη πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά η δεύτερη έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα και να ανοίξει έναν μεγάλο κρατήρα στο έδαφος έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Tην ευθύνη για τις δυο ενέργειες οι Τουρκικές Αρχές επιρρίπτουν στο PKK καθώς έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ανάλογες βομβιστικές επιθέσεις και με στόχο αστυνομικά τμήματα και οχήματα κυρίως στις νοτιοανατολικές περιοχές, μετά από τη διακοπή της εκεχειρίας με την κυβέρνηση το προηγούμενο έτος.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυο επιθέσεις εναντίον οχημάτων της αστυνομίας, στις πόλεις Ντιγιαρμπακρίρ και Κιζίλτεπε.

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10657&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote