Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Πάρκο Τρίτση: Εικόνα εγκατάλειψης – Σκουπίδια, φθορές, ετοιμόρροπες κατασκευές
Πάρκο Τρίτση: Εικόνα εγκατάλειψης – Σκουπίδια, φθορές, ετοιμόρροπες κατασκευές Εκτύπωση E-mail
09.08.16

Πάρκο Τρίτση: Εικόνα εγκατάλειψης – Σκουπίδια, φθορές, ετοιμόρροπες κατασκευές (φωτό) Εικόνα εγκατάλειψής παρουσιάζει το Πάρκο Τρίτση με τους ιθύνοντες να έχουν αφήσει τον χώρο 1200 στρεμμάτων κυριολεκτικά στη μοίρα του.

Σκουπίδια, φθορές και ετοιμόρροπες κατασκευές συνθέτουν το παζλ του υπό κατάρρευση πάρκου το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα τις εποχές που έσφυζε από ζωή. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα το πάρκο αντιμετωπίζει και πρόβλημα υποχρηματοδότισης με αποτέλεσμα προ ημερών να «κοπεί» το ρεύμα από τη ΔΕΗ. Τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος προετοιμάζουν την υπαγωγή του για πολλοστή φορά σε νέο φορέα, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζεται μια σταθερή πηγή χρηματοδότησής του.

Θέση στο εν λόγω ζήτημα πήρε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η σημερινή κατάσταση αποκαλύπτει την αποτυχία του υφιστάμενου σχήματος και τις διαχρονικές ευθύνες «πολιτικών ηγεσιών και συγκεκριμένων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Θέσαμε ήδη τους άξονες δραστηριότητας και ανάπτυξης του Πάρκου”, σημείωσε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι μέσα από “διεξοδικό” διάλογο με τους δημάρχους “προσεγγίσαμε το θέμα με προσοχή και περίσκεψη, γιατί δεν αρκεί να είναι επισκέψιμος ο χώρος, ούτε να προστατεύεται στοιχειωδώς”. “Μας δίνεται η ευκαιρία, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για πολλαπλάσια οφέλη προς τους κατοίκους, για μια καινοτόμα χρήση και ανάπτυξη που ευχόμαστε να πάει τόσο καλά ώστε να αποτελέσει πρότυπο και για άλλα αντίστοιχα εγχειρήματα».

Από την μεριά του οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιμετωπίζουν με ανάμεικτα συναισθήματα την νομοθετική πρόβλεψη για δημιουργία νέου φορέα για τη διαχείριση του Μητροπολιτικού Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης, δηλώνοντας: «Το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει", τονίζει ο Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος Ιλίου, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το πάρκο. Αντίθετα, ο Γιώργος Κομματάς, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, του όμορου δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού εκτιμά ότι ο νέος φορέας θα συμβάλει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος».

Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, πρόκειται να συσταθεί νέος φορέας διαχείρισης με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, το οποίο θα αναλάβει την ανάταξη του πάρκου και μαζί με το εννιαμέλες Δ.Σ. πρόκειται να οριστεί και υπεύθυνος διαχείρισης. Στο φλέγον ζήτημα της χρηματοδότησης, η ρύθμιση αναφέρεται σε μηνιαία επιχορήγηση του φορέα με πόρους από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους των 66 δήμων της Αττικής, από το Πράσινο Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των υπουργείων Περιβάλλοντος, Παιδείας, Εσωτερικών, καθώς και από τους τακτικούς προϋπολογισμούς των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, όπως και από το ΕΣΠΑ.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10649&Itemid=30

Τελευταία ανανέωση ( 10.08.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote