Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μάχη σε τέσσερα μέτωπα τον Σεπτέμβριο
Μάχη σε τέσσερα μέτωπα τον Σεπτέμβριο Εκτύπωση E-mail
09.08.16

Μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα, «κόκκινα δάνεια», εργασιακές σχέσεις και το ζήτημα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με στελέχη και από τις δύο πλευρές, αυτήν την περίοδο δεν γίνονται συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα θέματα έχουν εξαφανιστεί. 

Πιο συγκεκριμένα, στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη εμπλοκή σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ και την οριστική ολοκλήρωση του πρώτου ελέγχου του προγράμματος. Αν και ο χρόνος που έχει απομείνει είναι λίγος, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουν φέρει εις πέρας το έργο της υλοποίησης των 15 προαπαιτούμενων δράσεων.

Προβλήματα δημιουργεί, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εκ νέου παραπομπή του τέως επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρ. Γεωργίου στο Συμβούλιο Εφετείου Αθηνών για τη γνωστή υπόθεση περί ψευδούς βεβαίωσης των στοιχείων του ελλείμματος.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει στις αλλαγές στον νόμο Δένδια για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων, που θα έπρεπε να έχουν θεσμοθετηθεί από τον Ιούνιο. Οι δανειστές ζητούν γρήγορη πτώχευση επιχειρήσεων που κρίνονται μη βιώσιμες, ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει να δίνεται η δυνατότητα και σε αυτές τις περιπτώσεις για ρύθμιση χρεών.

Σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, η μάχη θα δοθεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς επιμένει στις ομαδικές απολύσεις. Στα υπό διαπραγμάτευση θέματα περιλαμβάνεται και ο τρόπος διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, ο συνδικαλιστικός νόμος, αλλά και οι συλλογικές συμβάσεις.

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10647&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote