Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow 19χρονος Γάλλος υπό παρακολούθηση ο τζιχαντιστής που έσφαξε τον ιερέα
19χρονος Γάλλος υπό παρακολούθηση ο τζιχαντιστής που έσφαξε τον ιερέα Εκτύπωση E-mail
27.07.16

19χρονος Γάλλος υπό παρακολούθηση ο τζιχαντιστής που έσφαξε τον ιερέα Τις πληγές της προσπαθεί να επουλώσει για ακόμη μια φορά -14η από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα- η Γαλλία μετά τη δολοφονική επίθεση «στρατιωτών» του Ισλαμικού Κράτους σε εκκλησία στη Νορμανδία, κατά την οποία αφαίρεσαν τη ζωή από έναν 86χρονο ιερέα ενώ τραυμάτισαν σοβαρά έναν ακόμη άνθρωπο πριν πέσουν νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Το νέο αιματηρό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στην πόλη Ρουέν της Νορμανδίας. Οι δύο άνδρες έφθασαν στην εκκλησία ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πρωινή λειτουργία και πήραν ομήρους πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό.

Θύμα ο 86χρονος ιερέας Ζακ Χαμέλ ο οποίος, σύμφωνα με μια μοναχή - αυτόπτη μάρτυρα, αναγκάστηκε να γονατίσει προτού οι ένοπλοι κόψουν τον λαιμό του με μαχαίρι, ενώ κατέγραφαν τη θηριωδία με το κινητό τους τηλέφωνο. Ένας ακόμη από τους ομήρους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι δράστες σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας μετά από επέμβαση στην εκκλησία. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης χαρακτηρίζοντας τους δύο δράστες «στρατιώτες» του.


Τη νέα επίθεση καταδίκασε αμέσως ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας, ενώ το βράδυ έκανε τηλεοπτικό διάγγελμα κατά το οποίο τόνισε ότι η απειλή που θέτουν οι τζιχαντιστές δεν ήταν ποτέ τόσο σοβαρή.


Το χτύπημα καταδίκασαν επίσης τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Βατικανό.

Η απειλή επίθεσης κατά τόπων χριστιανικής λατρείας επλανάτο εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, μετά την αποτυχία του σχεδίου επίθεσης κατά καθολικής εκκλησίας στο Βιλζουίφ, στα παρισινά περίχωρα, τον Απρίλιο 2015.


Κι ενώ από νωρίς το απόγευμα είχε γίνει γνωστό πως ένας εκ των δύο δραστών ήταν γνωστός στις αρχές, αργά το βράδυ ανακοινώθηκε πως πρόκειται για τον 19χρονο Αντέλ Κερμίς, γεννηθείς στην Γαλλία.

Όπως τόνισε η γαλλική εισαγγελία σε συνέντευξη Τύπου, ο Κερμίς βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες να φτάσει στη Συρία πέρσι.


Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι τον Μάρτιο του 2015 ο Κερμίς, με καταγωγή από την πόλη της Νορμανδίας όπου συνέβη η επίθεση, είχε προφυλακιστεί με κατηγορίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους να φεύγει από το σπίτι του για λίγες μόνο ώρες την ημέρα και είχε υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί να ταυτοποιήσει τον δεύτερο δράστη της επίθεσης και έφοδοι της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη. Η εισαγγελία δεν επιβεβαίωσε ωστόσο προγενέστερη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία για την επίθεση έχει γίνει ήδη μία σύλληψη.


www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10626&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 27.07.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote