Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Το προφίλ του δράστη - Άγνωστα τα κίνητρα - Η συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας του Μονάχου
Το προφίλ του δράστη - Άγνωστα τα κίνητρα - Η συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας του Μονάχου Εκτύπωση E-mail
23.07.16

Το προφίλ του δράστη - Άγνωστα τα κίνητρα - Η συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας του Μονάχου  - Media Η ταυτότητα του δράστη δόθηκε στην συνέντευξη Τύπου των τριών εκπροσώπων της γερμανικής αστυνομίας στις 3.20 τα ξημερώματα Σαββάτου:
«Τα γεγονότα μας αφήνουν άφωνους. Συμπάσχουμε με τους συγγενείς των θυμάτων. Στις 17.50 (σ.σ. ώρα Γερμανίας) μας ειδοποίησαν από το εμπορικό κέντρο για επίθεση. Θεωρούσαμε ότι υπήρχαν τρεις δράστες, αρχικά. Δύο άτομα που είχαν εγκαταλείψει το κέντρο με αυτοκίνητο αναπτύσσοντας με μεγάλη ταχύτητα, υποθέσαμε ότι ήταν μέλη της ομάδας. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν.

Στις 20.30 ανευρέθη ένας άντρας, ο οποίος αυτοκτόνησε. Βάσει στοιχείων που έχουμε συλλέξει θεωρούμε ότι πρόκειται για τον δράστη. Δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν άλλοι δράστες.

Ο δράστης ήταν 18 χρονών, Ιρανογερμανός από το Μόναχο. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον δράστη και δεν ξέρουμε πόσο σοβαρά είχε τραυματιστεί πριν αυτοκτονήσει.

Οι τραυματίες μέχρι τώρα είναι 21, εκ των οποίων οι 16 λιγότερο σοβαρά.

Οι έρευνες συνεχίζονται. Ο τόπος του συμβάντος θα παραμείνει αποκλεισμένος για περαιτέρω έρευνα και το πρωί του Σαββάτου.

Στις επιχειρήσεις της αστυνομίας συμμετείχαν 2.100 άτομα. Επίσης συνέβαλαν ειδική ομάδα από την Έσση, όπως και διάφορες ομάδες της Βαυαρίας και εφεδρικές ομάδες.

Ο δράστης δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία. Είχε ιρανική και γερμανική υπηκοότητα.

 Δεν έχουμε γνώση αν υπήρξε συμμετοχή με το Ισλαμικό Κράτος. Θα πρέπει να δοθεί χρόνους για να βρεθούν επαφές του δράστη. Δεν υπήρχαν όπλα στο σακίδιό του. Είχε σφαίρες μαζί του.

 Δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα για τα θύματα. Βρισκόμαστε στην φάση της ασφαλούς ταυτοποίησης και να ενημερώσουμε τους συγγενείς. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι παραπάνω.

Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τον δράστη. Το βίντεο που είδαμε στην ταράτσα του κτιρίου θεωρούμε πράγματι ότι ήταν ο Ιρανογερμανός, τον οποίο φωτογράφιζε κάποιος άλλος και με τον οποίο μίλησε".

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10617&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote