Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι μισοί Βραζιλιάνοι δεν θέλουν τους Ολυμπιακούς αγώνες -Σχεδόν 2 εβδομάδες πριν από την έναρξη
Οι μισοί Βραζιλιάνοι δεν θέλουν τους Ολυμπιακούς αγώνες -Σχεδόν 2 εβδομάδες πριν από την έναρξη Εκτύπωση E-mail
20.07.16

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ Marcelo Sayao Τι κι αν απομένουν σχεδόν δύο εβδομάδες για την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων, οι Βραζιλιάνοι δείχνουν να μην έχουν αποδεχθεί ακόμη το γεγονός ότι θα τους φιλοξενήσουν.Οι μισοί είναι ενάντια στη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου, εξαιτίας ανησυχιών για το κόστος τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με εκείνους που δήλωναν αντίθετοι με την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων, σε αντίστοιχη δημοσκόπηση το 2013.

Επίσης, το 63% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Datafolha για την εφημερίδα Folha de S.Paulo, εκτιμούν ότι η διοργάνωση θα φέρει μεγαλύτερα έξοδα από ό,τι οφέλη. Πριν από τρία χρόνια, το ποσοστό που το δήλωναν αυτό ήταν στο 38%. Με κόστος 12,3 δισ. δολάρια, οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο θα γίνουν εν μέσω βαθιάς ύφεσης και με την ανεργία να ξεπερνά το 11%.

Η πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μία από τις πιο χρεωμένες της Βραζιλίας. Ο κυβερνήτης της πρόσφατα αναγκάστηκε να την κηρύξει σε «κατάσταση καταστροφής», προκειμένου να εξασφαλίσει έκτακτα ομοσπονδιακά κονδύλια ύψους 892 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να πληρώσει τους αστυνομικούς και να κρατήσει ανοιχτά τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.

Με το ποσοστό εγκληματικότητας να έχει ανέβει τελευταία στο Ρίο, οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 85.000 στρατιώτες και αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους για να φροντίσουν την ασφάλεια, δύναμη διπλάσια σε σύγκριση με εκείνη που είχε επιστρατευθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012, σύμφωνα με το Reuters.

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10611&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote