Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μακελειό στη Γαλλία: Τρομοκράτης του ISIS (;) έριξε φορτηγό σε πλήθος
Μακελειό στη Γαλλία: Τρομοκράτης του ISIS (;) έριξε φορτηγό σε πλήθος Εκτύπωση E-mail
15.07.16

Φωτογραφία: Twitter/Nice_Matin Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, όταν μια νταλίκα, φορτωμένη με όπλα και εκρηκτικά, έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος στην πόλη της Νίκαιας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες. Ολα «δείχνουν» ISIS.

Ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και παρακολουθούσε ένα σόου πυροτεχνημάτων για την Εθνική γιορτή της χώρας, την πτώση της Βαστίλης, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω του, σκορπίζοντας το θάνατο.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι νεκροί ανέρχονται σε 80 και οι τραυματίες τουλάχιστον 150, με πολλούς απο αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται ώρα με την ώρα. .

Ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες που επικαλούνται διεθνή ΜΜΕ όπως η Daily Mail, αναφέρουν ότι ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση».

Την ίδια ώρα, στα social media, τζιχαντιστές πανηγυρίζουν για το χτύπημα στη Νίκαια.

Μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος».

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο οδηγός του φορτηγού οδήγησε περίπου 2 χιλιόμετρα «μέσα» από το πλήθος άνω των 100 χιλιάδων ανθρώπων που γιόρταζαν την Ημέρα της πτώσης της Βαστίλλης.

Πληροφορίες του RT αναφέρουν ότι ο οδηγός ότι άρχισε να πυροβολεί προς το πλήθος και αντήλλαξε πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς πριν πέσει νεκρός. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας δεύτερος ύποπτος διαφεύγει. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός επιτάχυνε πριν πέσει με την νταλίκα του επάνω στο πλήθος.

Ενώ ακόμη αιδευκρίνιστο είναι ακόμη αν η φωτιά που ξέσπασε σε φορτηγό με πυροτεχνήματα έξω από τον πύργο του Αϊφελ στο Παρίσι, σχετίζεται με τρομοκρατική επίθεση.

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10600&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 15.07.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote