Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σκληρή σύγκρουση για το plan B του Βαρουφάκη
Σκληρή σύγκρουση για το plan B του Βαρουφάκη Εκτύπωση E-mail
08.07.16

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης Σφοδρή πολιτική σύγκρουση έχει ξεσπάσει για το plan B του Γ. Βαρουφάκη, με κορυφαίους υπουργούς να σηκώνουν το γάντι και να απαντούν στα καταιγιστικά πυρά της αντιπολίτευσης.
Με σκληρή γλώσσα -στα όσα ισχυρίζεται στο βιβλίο του ο Τζ. Γκάλμπρεϊθ, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού περί σχεδίου επιστροφής στη δραχμή- απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Μιλώντας στη Βουλή ο Γ. Χουλιαράκης σημείωσε πως «ο κύριος Γκάλμπρεϊθ δεν είχε απολύτως καμία θεσμική θέση», προσθέτοντας πως από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο που ο ίδιος ήταν επικεφαλής της τεχνικής διαπραγμάτευσης ο Αμερικανός καθηγητής δεν βρέθηκε ούτε σε μία σύσκεψη. «Ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ;» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας «είναι απίστευτες φαιδρότητες αυτά που λέει. Είναι ανεκδιήγητοι δονκιχωτισμοί από έναν άνθρωπο που δεν έχει απολύτως καμία θεσμική θέση».

Μία ημέρα νωρίτερα οι υπουργοί Ν. Παππάς και Ν. Κοτζιάς είχαν εξαπολύσει πυρά για τη στάση που είχε τηρήσει στα πρώτα στάδια της διαπραγμάτευσης ο Γ. Βαρουφάκης. Ουσιαστικά είπαν πως ο τέως υπουργός ήθελε να εφαρμόσει όσα είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Χθες ο Αμερικανός οικονομολόγος επανήλθε και με άρθρο του στο Diem 25 λέει πως ο Γ. Βαρουφάκης ζήτησε τη συνδρομή του «για την προετοιμασία ενός προκαταρκτικού έκτακτου σχεδίου -κατ' εντολή του πρωθυπουργού- σε περίπτωση που η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ». Η ομάδα -όπως λέει ο στενός συνεργάτης του τέως υπουργού- εργαζόταν σε συνθήκες μυστικότητας χωρίς να εμπλέκεται η υπόλοιπη κυβέρνηση, ενώ «στο τέλος ο Γ. Βαρουφάκης συζήτησε το περιεχόμενο της δουλειάς με τον πρωθυπουργό και εκείνος πήρε την τελική απόφαση».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξε και χθες σφοδρή κριτική, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Για αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Βρούτσης.

«Διερεύνηση άμεσα»
«Μετά και από τις νέες αποκαλύψεις η δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να διερευνήσει τους κρυφούς σχεδιασμούς Τσίπρα - Βαρουφάκη για το πρώτο εξάμηνο του 2015» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Και πρόσθεσε πως η Βουλή και τα κόμματα οφείλουν να πουν όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προτάσσοντας προφανώς την περίοδο Τσίπρα - Βαρουφάκη αλλά και διερευνώντας όλη την πορεία και τις ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και στα μνημόνια. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κρύβονται. Γιατί άραγε;» κατέληξε.

«Θα πούμε ναι στην πρόταση για εξεταστική, αλλά μην έχετε αυταπάτες, όπως ο πρωθυπουργός» είπε από το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχουν την πλειοψηφία και «τίποτα δεν θα γίνει». Το απόγευμα το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το plan B, επισημαίνοντας πως οι πολίτες πρέπει να μάθουν τι ακριβώς συνέβη.

Τέλος η Ενωση Κεντρώων σημειώνει πως «ο πρώην συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη δήλωσε ότι είχε καταστρωθεί σχέδιο εξόδου από το ευρώ, το οποίο όμως ούτε στην καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Αυτά που είπε ο κ. Γκάλμπρεϊθ μόνο στο σινεμά τα συναντά κανείς». Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «να μην ξεχνάμε λοιπόν την αλήθεια, το παρελθόν και τα λάθη του πρωθυπουργού» που είχε στενό συνεργάτη τον Γ. Βαρουφάκη.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10585&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote