Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ανησυχία για την ασφάλεια στο Ρίο
Ανησυχία για την ασφάλεια στο Ρίο Εκτύπωση E-mail
05.07.16

Ανησυχία για την ασφάλεια στο Ρίο Ένα σύννεφο ανησυχίας, σχετικά με την ασφάλεια, απλώνεται πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, τόνισε ο δήμαρχος της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα μήνα πριν από την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.

Όπως αναφέρει ο Paes, μιλώντας στο CNN:

 Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ρίο και η κυβέρνηση κάνει τραγική δουλειά όσον αφορά την αντιμετώπισή του.

Η κυβέρνηση χρωστά ακόμη χρήματα από υπερωρίες και bonus στο αστυνομικό σώμα. Την περασμένη εβδομάδα, οι αστυνομικοί του Ρίο διαμαρτυρήθηκαν για αυτό σε μια διαδήλωση έξω από το αεροδρόμιο, κρατώντας πανό που έγραφε «Καλώς ήρθατε στην Κόλαση».

«Εάν δεν πληρωθεί η αστυνομία και η πυροσβεστική, όσοι έρθουν στο Ρίο δεν θα είναι ασφαλείς», τόνισε ο δήμαρχος.

Το Ρίο έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα ασφάλειας τον τελευταίο καιρό, όπως την ένοπλη ληστεία με θύμα έναν αθλητή, αλλά και την έφοδο 20 ενόπλων σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλευόταν έναν έμπορος ναρκωτικών, προκειμένου να τον «απελευθερώσουν».

Παρά τις δυσκολίες που ανέφερε ο δήμαρχος, το υπουργείο Δικαιοσύνης επισήμανε ότι 85.000 παραπάνω αστυνομικοί θα βρίσκονται στη πόλη από τα τέλη Ιουλίου και θα παραμείνουν στο Ρίο κατά τη διάρκεια και των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών αγώνων.

Όπως δήλωσε ο Paes:

    Κατά τη διάρκεια των Αγώνων ο στρατός και το ναυτικό θα βρίσκονται εδώ. Ευτυχώς η κυβέρνηση δε θα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια εκείνη την περίοδο.

Όσον αφορά τον ιό Ζίκα, ο Paes δήλωσε πως δεν πιστεύει πως ο ιός θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στους Αγώνες, σχολιάζοντας σαρκαστικά: «αυτή την περίοδο, εάν είστε Αμερικάνος παρακαλώ μην πάτε στη Φλόριντα. Υπάρχουν περισσότερα κρούσματα Ζίκα στη Φλόριντα παρά στο Ρίο».

Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας συμφωνεί με τα λεγόμενα του δημάρχου, τονίζοντας πως η εξάπλωση του ιού είναι μικρή αυτή την περίοδο στη Βραζιλία. Παρόλα αυτά, συμβουλεύει τις γυναίκες που είναι έγκυες να αποφύγουν ταξίδια στην περιοχή και να φροντίσουν να πάρουν επιπλέον μέτρα για την προστασία τους από τα κουνούπια, για παράδειγμα να φορούν μακρυμάνικες μπλούζες, μακριά παντελόνια και να χρησιμοποιούν απωθητικό σπρέι.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10579&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote