Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι εν Λονδίνω συναντήσεις Μητσοτάκη και το ραντεβού με Ντράγκι
Οι εν Λονδίνω συναντήσεις Μητσοτάκη και το ραντεβού με Ντράγκι Εκτύπωση E-mail
04.07.16

Οι εν Λονδίνω συναντήσεις Μητσοτάκη και το ραντεβού με Ντράγκι Η χαοτική κατάσταση στα πολιτικά πράγματα της Βρετανίας, μετά το Brexit, ακυρώνει τους σχεδιασμούς του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για κύκλο πολιτικών επαφών κατά την παραμονή του, αυτές τις ημέρες, στο Λονδίνο. Οι επαφές με παράγοντες των συντηρητικών στο Λονδίνο και, ενδεχομένως, ένα άτυπο πέρασμα από την Downing street έχουν, πλέον βρεθεί εκτός ατζέντας.

Ωστόσο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να συνομιλήσει με οικονομικούς παράγοντες και επενδυτές με αντικείμενο την Ελλάδα.

Στο επιτελείο του κ.Μητσοτάκη, πάντως, εν αναμονή και της εξέλιξης που θα έχει η σχέση της Μεγάλης Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμούν ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει ευνοημένη, υπό την έννοια ότι μπορεί να καταστεί επενδυτικός προορισμός για κεφάλαια ή ακόμη και για επιχειρήσεις που σήμερα έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο. Οι σχετικές αναφορές ότι ο Πειραιάς θα μπορούσε, επί παραδείγματι, να αποτελέσει έδρα ναυτιλιακών επιχειρήσεων, εφόσον βέβαια το ελληνικό κράτος κινηθεί αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση, δεν είναι τυχαίες και καταδεικνύουν την ορθότητα του ρητού περί της κρίσης και της... ευκαιρίας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να αφήσει τίποτε στην τύχη, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση, και στο πλαίσιο των επαφών του θα καταστήσει σαφές τόσο το πολιτικό στίγμα της διακυβέρνησής του ενώ θα επιχειρήσει να διαγνώσει και τις προθέσεις επενδυτών. Η διάθεση κυβερνητικής ετοιμότητας του κ. Μητσοτάκη αποτυπώνεται και στο ρητό αίτημα που έχει καταθέσει στην επιτροπή προγράμματος της Ν.Δ. να υπάρξουν συγκεκριμένες και μετρήσιμες προτάσεις η πλειοψηφία των οποίων θα παρουσιαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι, προς αυτή την κατεύθυνση, η συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος της Ν.Δ., την Τετάρτη, με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να θέσει σε έναν από τους κύριους παίκτες της Ευρωζώνης το σχέδιό του για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής (με χαμηλότερα πλεονάσματα της τάξεως του 2% και υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης). Με την επιστροφή του στην Αθήνα (εκκρεμεί και η επίσκεψή του στο Ισραήλ), ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τον κύκλο των παρεμβάσεών του τόσο σε άμεση τριβή με την κοινωνία, δηλαδή με περιοδείες στην περιφέρεια, όσο και στο κοινοβουλευτικό πεδίο. Άλλωστε, σε λίγες ημέρες αναμένεται στη Βουλή η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, όπου η επιδίωξη του Προέδρου της Ν.Δ. είναι να καταστήσει κυρίαρχη τη θέση του ότι οι πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού δεν είναι παρά ένα μικροπολιτικό παίγνιο που θα έχει ως τελική έκβαση να οδηγήσει την Ελλάδα στην περιπέτεια της ακυβερνησίας.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10577&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote