Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ποιός είναι ο Κινέζος κροίσος που θέλει να δημιουργήσει κινηματογραφικό στούντιο στην Ελλάδα
Ποιός είναι ο Κινέζος κροίσος που θέλει να δημιουργήσει κινηματογραφικό στούντιο στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
04.07.16

Ποιός είναι ο Κινέζος κροίσος που θέλει να δημιουργήσει κινηματογραφικό στούντιο στην Ελλάδα Είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από ταινίες όπως το οσκαρικό «Spotlight» και έχει πλέον εξαγοράσει σειρά Χολιγουντιανών εταιριών παραγωγής με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους… Ο λόγος για τον Wang Jianlin, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Κίνας, που συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο και συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας κινηματογραφικού στούντιο στην Ελλάδα

Ο 61χρονος πρόεδρος του ομίλου Dalian Wanda Group έχει σύμφωνα με το Forbes προσωπική περιουσία 32,9 δισ. δολαρίων και είναι ο 18ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη. Είναι ο πρώτος Κινέζος που «φιγουράρει» στο top 20 της λίστας του Forbes.

Ο κροίσος δημιούργησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από μεσιτικές εργασίες και κατασκευές εμπορικών κέντρων και ξενοδοχείων ενώ σιγά-σιγά ο όμιλος άρχισε να προχωράει και σε άλλες εξαγορές.

Tον Αύγουστο του 2015, αγόρασε την διοργανώτρια αθλητικών αγώνων Ironman Triathlons για 650 εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια χρονιά, εισήγαγε στο χρηματιστήριο της Κίνας δύο από τις εταιρίες του – την κατασκευαστική και την κινηματογραφική.

Εκτός από τον κινηματογράφο, ο όμιλος ασχολείται και με αθλητικές διοργανώσεις, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και την παιδική διασκέδαση. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας είναι ο ιδιοκτήτης του 50% της ποδοσφαιρικής ομάδας Ατλέτικο Μαδρίτης.
Ποιός είναι ο Κινέζος κροίσος που θέλει να δημιουργήσει κινηματογραφικό στούντιο στην Ελλάδα

Ο πρώτος Κινέζος «παίκτης» του Χόλιγουντ αγόρασε τον Ιανουάριο του 2016 την εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών Legendary Entertainment έναντι 3,5 δισ. δολαρίων ενώ το 2013 είχε εξαγοράσει έναντι 2,6 δισ. δολαρίων την αλυσίδα κινηματογράφων AMC Entertainment Holdings.

Με αυτή την εξαγορά, η Wanda κατέχει πλέον το 6% των κινηματογραφικών οθόνων στην Κίνα αλλά και το 13% στις ΗΠΑ. Μετά από αλλαγές στους κινηματογράφους, που υπέστησαν «λίφτινγκ», η AMC διπλασίασε τις πωλήσεις εισιτηρίων μέσα σε μόλις 18 μήνες.

Σε παλαιότερο άρθρο της, η βρετανική εφημερίδα Financial Times έχει χαρακτηρίσει την στρατηγική εξαγορών του ομίλου «επιθετική».
Ποιός είναι ο Κινέζος κροίσος που θέλει να δημιουργήσει κινηματογραφικό στούντιο στην Ελλάδα

Το 2013, η Dalian Wanda ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δαπανήσει 1,1 δισ. δολάρια για την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων στο Λονδίνο, δίπλα στον Τάμεση. Ο τότε δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Μπόρις Τζόνσον είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την επένδυση αλλά τελικώς το 2015 ανακοινώθηκε ότι το εγχείρημα δεν θα προχωρήσει.

Τον Ιούνιο του 2013, ο Κινέζος επιχειρηματίας αγόρασε την βρετανική Sunseeker International, μια εταιρία που κατασκευάζει πολυτελή γιοτ –τα ίδια που χρησιμοποιούνται στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Wanda Group αγόρασε και την Propaganda GEM, μια επιχείρηση μάρκετινγκ με ειδίκευση στη διαφήμιση στο Χόλιγουντ και τη διασκέδαση.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10576&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 04.07.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote