Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Κανένα στοιχείο κακοδιαχείρισης"
"Κανένα στοιχείο κακοδιαχείρισης" Εκτύπωση E-mail
07.01.08
Την κλήση των υπουργών Πολιτισμού από το 1996 μέχρι και σήμερα, ζητούν 22 βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο αίτημα για έλεγχο στους υπουργούς Πολιτισμού από το 2004 και μετά είχαν υποβάλει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος χαρακτήρισε την υπόθεση ως "υπόθεση προσωπικής ηθικής", σημείωσε πως όσοι βρίσκονται στην πολιτική πρέπει να κινούνται στο φως της δημοσιότητας, παρέπεμψε στην έρευνα της δικαιοσύνης, και προσέθεσε ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν στο υπουργείο Πολιτισμού δεν προκύπτει κάποιο σφάλμα σε θέματα οικονομικής διαχείρισης. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του κάνει λόγο και κατασπατάληση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος με την ανοχή της Κυβέρνησης.

Κατέθεσαν σήμερα, Δευτέρα στον ειδικό ανακριτή τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με ζητήματα οικονομικής διαχείρισης. Ακολουθούν εντός των ημερών, ο παρ΄ ολίγον αυτόχειρας δικηγόρος, καθώς και ο έτερος συνάδελφός του, που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.Ο Ισίδωρος Κακούρης, διευθυντής διαχειριστικής αρχής του υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος κατέθεσε το πρωί, αναμένεται να επανέλθει, καθώς του ζητήθηκε να προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία. Αύριο αναμένεται να καταθέσουν ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Δ. Γεωργακόπουλος και ο δημοσιογράφος, Α. Σπίνος. Ο ανακριτής φέρεται να προβληματίζεται για το αν θα καλέσει εκ νέου το Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιάννη Ανδριανό, ενώ αναμένεται και νέα κλήση της κατηγορουμένης σε συμπληρωματική απολογία.

Σε τραχειοτομή υποβλήθηκε ο Χρήστος Ζαχόπουλος καθώς συμπληρώνει τη 18ημερα παραμονής του στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπνευστική του λειτουργία υποστηρίζεται μηχανικά και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ανεβαίνουν οι τόνοι

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με το επίμαχο dvd ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι "το θέμα του Γιάννη Ανδριανού απαντάται από το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ, το οποίο, στην παράγραφο 9, προβλέπει το δημοσιογραφικό απόρρητο".

Ο κ. Ρουσόπουλος στήριξε απόλυτα το έργο του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου και απέρριψε κατηγορηματικά πληροφορίες ότι έχουν γίνει 200 αποχαρακτηρισμοί αρχαιολογικών χώρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ μικροπολιτική τακτική και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου για τα όσα είπε περί σήψης και διαφθοράς από την κυβέρνηση Καραμανλή.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του απορρίπτει τη θέση της κυβέρνησης για δημοσιογραφικό απόρρητο και με δηλώσεις των κυρίων Αθανασάκη, Ραγκούση και Παπαϊωάννου επιτίθεται στο συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Ανδριανό, τον οποίο κατηγορεί ότι έχει διαπράξει τουλάχιστον το έγκλημα της ψευδορκίας και ότι η όλη υπόθεση Ζαχόπουλου αφορά σε διασπάθιση και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος από "εκλεκτό" του κ. Καραμανλή.

Επίσης, ο Γιάννης Ραγκούσης αποδέχτηκε την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ να καταθέσουν και οι επί ΠΑΣΟΚ υπουργοί Πολιτισμού, τονίζοντας ότι είναι εξ ίσου προφανές ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές αποδέχονται και την πρόταση ΠΑΣΟΚ να προσκληθεί στην επιτροπή και ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Tο πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι απολύτως πολιτικό και οι ροζ πλευρές του δεν ενδιαφέρουν τους έλληνες πολίτες, δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Ζαχόπουλου μεταφέρθηκε και στη Βουλή, με αφορμή επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις ανεξάρτητες αρχές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης χαρακτήρισε την υπόθεση ως ηθικό σκάνδαλο και όχι ως πολιτικό και τόνισε ότι για να υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο, πρέπει να υπάρχει παραβατική συμπεριφορά και αδίκημα που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει και προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ, αν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν παραβατική συμποεριφορά, να πάει στη Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ανέφερε ότι "το δημοσιογραφικό απόρρητο είναι για να προστατεύει τη δημοσιογραφία και όχι την εξουσία όταν αποκαλύπτονται οι πομπές της", ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης υποστήριξε ότι "για τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού δεν ισχύει το δημοσιογραφικό απόρρητο" και πρόσθεσε ότι "το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα ψηφίσει νόμο που θα αποσαφηνίζει ότι δεν θα υπάρχει απόρρητο όταν πρόκειται για πολιτική πράξη και όχι δημοσιογραφική έρευνα".

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία όπως είπε πρέπει να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον κανονισμό, ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή του με τη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο.

Νέος γενικός γραμματέας

Νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού ορίστηκε σήμερα ο Θοδωρής Δραβίλλας, 40 ετών από τον Παλαιόπυργο Αρκαδίας. Είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας από το 1991. Επίσης, είναι κάτοχος μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων και στις ψηφιακές επικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Από τον Αύγουστο του 2005 μέχρι και σήμερα, που ορίστηκε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, υπήρξε αντιπρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και από τη θέση αυτή είχε συνεργαστεί με τον Υπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

ert


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1054&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 08.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote