Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη Εκτύπωση E-mail
07.01.08

Καμικάζι ανατινάχτηκε σε είσοδο κτιρίου και σχεδόν ταυτόχρονα εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο.Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, κατά την σημερινή διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε σουνιτική αραβική περιοχή της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άτομα και 20 τραυματίστηκαν.

Τρεις ξεχωριστές πηγές της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν τον αριθμό των νεκρών,ενώ ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας στην ιρακινή πρωτεύουσα αντιστράτηγος Κασίμ Μουσαουί δήλωσε προς τον τηλεοπτικό σταθμό Iraqiya ότι οι νεκροί είναι 6 και οι τραυματίες 26.

Ο ένας από τους καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, ενώ ο δεύτερος ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του.

Σε άλλες βομβιστικές επιθέσεις στην Βαγδάτη σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι. Η μία σημειώθηκε στην περιοχή Καράντα με 4 νεκρούς και η άλλη στην νότια περιοχή Τζαντιρίγια με ένα άμαχο νεκρό και δύο αστυνομικούς τραυματίες. Η αστυνομία ανακοίνωσε εξάλλου ότι βρήκε πέντε πτώματα ανδρών στην επαρχία Ντιγιάλα.

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο διυλιστήριο στο Μπαϊτζί,ανέφερε εικονολήπτης του πρακτορείου Ρόιτερ. Μέλος της Μονάδας Προστασίας των Πετρελαϊκών Εγκαταστάσεων,δ ήλωσε προς το Ρόιτερ ότι πρόκειται για "τεράστια πυρκαγιά". Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1053&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote