Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο Μπαράκ Ομπάμα «ψηφίζει» Χίλαρι
Ο Μπαράκ Ομπάμα «ψηφίζει» Χίλαρι Εκτύπωση E-mail
10.06.16

Ο Μπαράκ Ομπάμα «ψηφίζει» Χίλαρι Την στήριξή του στο πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον και την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών εξέφρασε ανοιχτά ο Μπαράκ Ομπάμα, μερικές μόλις ώρες μετά από την συνάντησή του με τον Μπέρνι Σάντερς.

 

«Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κάποιος τόσο άξιος για αυτό το αξίωμα» δήλωσε σε διαδικτυακό βίντεο ο Μπαράκ Ομπάμα, και συνέχισε: «Θέλω αυτούς από εσάς, που είστε στο πλευρό μου από την αρχή αυτού του απίστευτου ταξιδιού να είστε οι πρώτοι που θα μάθετε ότι είμαι μαζί της».

Σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να σταθεί στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον την επόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής επίσκεψης στο Γκριν Μπέι Γουισκόνσιν.

«Είναι πιθανότατα μια από τις πολλές προεκλογικές εκδηλώσεις από σήμερα και μέχρι τον Νοέμβριο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, που αποκάλυψε παράλληλα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ βιντεοσκόπησε το εν λόγω βίντεο την Τρίτη.

 

«Αισθάνομαι τιμή που είσαι μαζί μου, Πρόεδρε των ΗΠΑ» έγραψε η κ. Κλίντον στο Twitter, δηλώνοντας παράλληλα έτοιμη για να συνεχίσει την προεκλογική της εκστρατεία.

Η Κλίντον ευχαρίστησε τον Ομπάμα για την στήριξή του και σε συνέντευξη με το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, η οποία δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα μετά το βίντεο του Αμερικανού προέδρου. «Σημαίνει για εμένα πολλά να έχω μια δυνατή και ηχηρή στήριξη από τον πρόεδρο. Προφανώς και η άποψή του έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα προσωπικά… Είναι ένα δώρο για εμένα, γιατί κατά την διάρκεια των ετών που γνωριζόμαστε γίναμε από αντίπαλοι, φίλοι» δήλωσε η κ. Κλίντον.

Η στήριξη Ομπάμα στην Χίλαρι Κλίντον φαίνεται ότι ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, που έσπευσε να σχολιάσει καυστικά την απόφαση του προέδρου στο Twitter. «Ο Ομπάμα μόλις ανακοίνωσε ότι στηρίζει την “στραβή” Κλίντον. Θέλει άλλα τέσσερα χρόνια Ομπάμα –αλλά αυτό δεν το θέλει κανένας άλλος!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Τραμπ.

Η συνάντηση με τον Σάντερς

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συζητούν εδώ και καιρό με το στρατόπεδο της Κλίντον. Δεν είχαν, όμως, δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων λόγω σεβασμού στο πρόσωπο του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς. Ο κ. Ομπάμα ενημέρωσε τον Σάντερς για την πρόθεσή του να στηρίξει την Κλίντον κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους την Κυριακή ενώ σήμερα συναντήθηκε μαζί του στον Λευκό Οίκο.

Μόλις 90 λεπτά μετά τη λήξη της συνάντησης, το βίντεο του Μπαράκ Ομπάμα δόθηκε στη δημοσιότητα. Η ίδια η κ. Κλίντον ενημερώθηκε για την πρόθεση του προέδρου από συνεργάτες του την Τρίτη, την ημέρα που συγκέντρωσε και τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων.

Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να διαλέξει «στρατόπεδο» ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να πιέσει τους Δημοκρατικούς να συσπειρωθούν και να εγκρίνουν την Κλίντον –ιδιαίτερα μετά από την δύσκολη κούρσα για το χρίσμα.

 

www.ethnos.gr

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10505&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 10.06.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote