Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ευάλωτα τα σύνορα της Ελλάδας – Ανεπαρκές το σύστημα έκδοσης ταυτοτήτων
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ευάλωτα τα σύνορα της Ελλάδας – Ανεπαρκές το σύστημα έκδοσης ταυτοτήτων Εκτύπωση E-mail
03.06.16

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ευάλωτα τα σύνορα της Ελλάδας – Ανεπαρκές το σύστημα έκδοσης ταυτοτήτων Στο θέμα της προστασίας των συνόρων που τα χαρακτηρίζει «ευάλωτα» εστιάζει η φετινή έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, όπου αναφέρεται πως η συνεργασία μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθήνας παραμένει ισχυρή.

Σύμφωνα με την έκθεση το 2015, η χώρα αντιμετώπισε μικρής έκτασης τρομοκρατικές επιθέσεις κυρίως με βόμβες σε δέματα, από μικρές αναρχικές ομάδες, αν και ο αριθμός τους ήταν μειωμένος σε σχέση με το 2014. Γενικότερα, συνεχίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αυτές οι επιθέσεις δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν θύματα αλλά να περάσουν πολιτικά μηνύματα. «Η συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή», αναφέρει το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ενώ όπως παρατηρεί η έκθεση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε άμεσα να καταδικάσει τις τρομοκρατικές ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, ενώ τονίζεται πως η χώρα μας είναι μέλος του διεθνούς συνασπισμού που έχει συγκροτηθεί υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των τζιχαντιστών.

Στη συνέχεια γίνεται αναδρομή στα κυριότερα τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν κατά το 2015, ενώ αναφορές γίνονται και στις αδυναμίες που παρουσιάζει το ελληνικό σύστημα ασφάλειας.

Όπως τονίζεται, βασική πηγή ανησυχίας είναι η προστασία των συνόρων της χώρας. Ταυτόχρονα αναφέρεται πως το σύστημα έκδοσης ταυτοτήτων στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά ευάλωτο στην πλαστογραφία και στην αλλαγή φωτογραφιών και δεν έχουν εισαχθεί νέες καινοτομίες ασφαλείας όπως ψηφιοποιημένες φωτογραφίες και βιομετρικά στοιχεία. «Για να αντιμετωπιστεί αυτή η αδυναμία οι αρχές εισήγαγαν σύστημα ηλεκτρονικών ελέγχων μέσω βάσεων δεδομένων για να επιβεβαιώσουν τα έγγραφα που κατατίθενται ως απαιτούμενα για την έκδοση ταυτότητας» αναφέρει η έκθεση.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10490&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote