Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στα κινητά ο Μπίν Λάντεν
Στα κινητά ο Μπίν Λάντεν Εκτύπωση E-mail
07.01.08
Την δυνατότητα να «κατέβουν» στα κινητά τηλέφωνα τα τηλεοπτικά μηνύματα του Οσάμα Μπίν Λάντεν και του Αιμάν Αλ Ζαουάχρι δίνει η Αλ Κάιντα στην προσπάθεια της να επεκτείνει την επιρροή της.

Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται συχνά από τους Ισλαμιστές μαχητές, όπως η Αλ Σαχάμπ. Ήδη από το Σάββατο είναι διαθέσιμα οχτώ μαγνητοσκοπημένα βίντεο. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα αφιέρωμα στον Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, τον πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ που σκοτώθηκε από δυνάμεις των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2006

Ο Μπεν Βένζκε, επικεφαλής της αμερικάνικης εταιρίας Intel Center που παρακολουθεί και αναλύει τέτοιου είδους μηνύματα, δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Αλ Σαχάμπ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο σχεδιασμένα για κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τέτοια βίντεο δημοσιεύονταν για χρόνια αλλά το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, κάποια από αυτά δεν είχαν την εκδοχή για κινητά. «Πιθανόν να γέμιζαν ορισμένα κενά ή να προσπάθησαν να δημοσιοποιήσουν ορισμένα προηγούμενα», πρόσθεσε.

Τα συγκεκριμένα βίντεο γίνονται ανησυχητικά δημοφιλή στην Μέση Ανατολή. Τα αρχεία μεταφέρονται από τηλέφωνο σε τηλέφωνο με τη χρήση Bluetooth και τεχνολογία υπέρυθρων.

Όμως τα οχτώ βίντεο που είναι διαθέσιμα για download έχουν μέγεθος από 17 ως 120 μεγκαμπάιτ, απαιτώντας μεγάλη διαθεσιμότητα στη μνήμη των τηλεφώνων. Η ιστοσελίδα υπόσχεται να δημοσιεύσει περισσότερα από τα προηγούμενα βίντεο σε μορφή κατάλληλα για κινητά τηλέφωνα.

Τα βίντεο έχουν αγγλικούς υπότιτλους ενώ τα φετινά μηνύματα του Μπιν Λάντεν και του Αλ Ζαουάχρι που επικεντρώνονταν στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν είναι μεταγλωτισμένα στις τοπικές γλώσσες, Ουρντού και Παστού.

Το Δεκέμβριο η Αλ Κάιντα απηύθυνε πρόσκληση σε δημοσιογράφους να στείλουν ερωτήσεις στον Αλ Ζαουάχρι. Ήταν η πρώτη φόρα που δινόταν η δυνατότητα σε άτομα άσχετα με την οργάνωση να «πάρουν συνέντευξη» από ένα εκ των ηγετών της
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1048&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote