Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Το προσύμφωνο για τη ρύθμιση του χρέους
Το προσύμφωνο για τη ρύθμιση του χρέους Εκτύπωση E-mail
22.05.16

Nτάισελμπλουμ και Σαπέν στην Ιαπωνία παρουσίασαν στην Κριστίν Λαγκάρντ την πρόταση για αγορά από τον ESM του χρέους του ΔΝΤ. Σε τρεις άξονες για την άμεση ελάφρυνση του χρέους καταλήγουν Αθήνα και ευρωπαϊκοί θεσμοί, εν όψει του Eurogroup της Τρίτης. Το πακέτο περιλαμβάνει την επιμήκυνση των λήξεων με στόχο τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης, τη χρήση των αδιάθετων ποσών από τον ESM για πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δανείου από το ΔΝΤ και την εφαρμογή χρηματοοικονομικών εργαλείων για τη σταθεροποίηση των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα

Σε τρεις παρεμβάσεις αμέσου δράσεως για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους καταλήγουν Αθήνα και ευρωπαϊκοί θεσμοί εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Euroworking Group, που αναμένεται να καταλήξει στην οριστική εισήγηση προς τους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup της Τρίτης.

Την ίδια ώρα, η έντονη κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα για το χρέος, καθώς και οι θετικές τοποθετήσεις αξιωματούχων δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας στην κυβέρνηση ότι σύντομα θα υπάρξουν λύσεις που θα αναβαθμίζουν το προφίλ της χώρας στο εξωτερικό και θα λειτουργήσουν προωθητικά για την έξοδο για δανεισμό στις διεθνείς αγορές, που αποτελεί τον στρατηγικό στόχο.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10457&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote