Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ισχυρός σεισμός 6,5R, αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα
Ισχυρός σεισμός 6,5R, αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
06.01.08

Ένας ισχυρός σεισμός ταρακούνησε στις 7:14 το πρωί ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος περίπου 84 χιλιόμετρα και το ακριβές στίγμα του σεισμού είναι 150 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα και στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σταυρακάκης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το εστιακό βάθος του συγκεκριμένου σεισμού (ενδιάμεσο) δε συνιστά έντονη μετασεισμική ακολουθία.

Περίπου μία ώρα μετά τη σεισμική δόνηση, το Αστεροσκοπείο Αθηνών ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές και πως δεν υπάρχει αξιόλογη μετασεισμική δραστηριότητα προς το παρόν.

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η σεισμική δόνηση και στο νομό Χανίων προκαλώντας την ανησυχία των πολιτών αλλά και την κινητοποίηση των τοπικών αρχών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Χανίων Χαράλαμπο Κουκιανάκη σε όλο το νομό δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Αμέσως μετά τον σεισμό άμεσα κινητοποιήθηκε και ο μηχανισμός του δήμου Χανίων.

Με εντολή του Δημάρχου Κυριάκου Βιρβιδάκη περιπολικά της δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν περιπολίες στην πόλη δίνοντας βάρος κυρίως στην παλαιά πόλη των Χανίων χωρίς ωστόσο από τους πρώτους ελέγχους να αναφερθούν ζημιές.

Παρά το γεγονός ότι η σεισμική δόνηση ήταν πολύ αισθητή δεν υπήρχαν κλήσεις για αναφορά ζημιών και στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Αισθητός και στη νότια Ιταλία

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Πελοπόννησο, έγινε αισθητή και στη νότια Ιταλία, σύμφωνα με τις ιταλικές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, οι οποίες δεν ανέφεραν υλικές ζημιές ή θύματα στο νότιο τμήμα της ιταλικής χερσονήσου.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1045&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote