Αρχική arrow EDITORIAL arrow Η "εκεχειρία" τέλειωσε …
Η "εκεχειρία" τέλειωσε … Εκτύπωση E-mail
16.05.16

Η

 

εκεχειρία

 

τέλειωσε ….

 

Η εκεχειρία τέλειωσε ….

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Η παρέλευση των εορτών του Πάσχα καθώς και η ολοκλήρωση της παρέλασης των Ελλήνων εδώ στην Νέα Υόρκη, σηματοδότησαν την λήξη μιας άτυπης εκεχειρίας στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης ,μέσω της οποίας εξασφαλίζεται μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδος “ασυλίας”, όπου η οποιαδήποτε κριτική των πεπραγμένων της διοίκησης της Ομοσπονδίας , απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς , προκειμένου να μην αποτύχει κυρίως στον οικονομικό τομέα -που δυστυχώς είναι και το πρώτο ζητούμενο των εκάστοτε διοικούντων- η διεξαγωγή της παρέλασης .

Φυσικά και δεν σκοπεύω να μπω στην διαδικασία, να σχολιάσω τον κλεφτο-πόλεμο και τις επαναλαμβανόμενες, εμπρηστικού περιεχομένου δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα πριν από την παρέλαση , τις οποίες εκτόξευε γενικά και αόριστα , όπου έβρισκε ανοιχτό μικρόφωνο, εναντίον κάποιων Ομογενειακών ΜΜΕ.

Καθόσον , όπως αποκαλύφθηκε , αποτελούσαν μέρος του σχεδίου του, να πολώσει το κλίμα και παράλληλα, υποδυόμενος τον ρόλο του κατατρεγμένου Βασιλάκη Καΐλα, να καταφέρει να συνάψει λύκο-συμμαχίες, που όπως αποδείχτηκε, του επέτρεψαν να πορευτεί… όπως πορεύτηκε και μας επέβαλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σαν επίσημο τελετάρχη, της πρώτης στην ιστορία της Ομογένειας κομματικοποιημένης φετεινής παρέλασης .

Ωστόσο, μπορώ όμως να επισημάνω, ότι αυτές οι ανώνυμες δηλώσεις του και η εν γένει υπεροπτική του συμπεριφορά, επιβεβαιώνουν την επικρατούσα πολιτική αγυρτεία και το περίσσιο θράσος στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας .

Για όσους παρακολουθούσαν τις τελευταίες συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης στο “Σταθάκειο” , φαντάζομε ότι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες των ξαφνικών επισκέψεων τμημάτων της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, τα οποία ελάμβαναν ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες σχετικά με την επικινδυνότητα χρήσης των κτηριακών εγκαταστάσεων , όπου πραγματοποιούνταν οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις στα πλαίσια διοργάνωσης της παρέλασης .

Ο βαθμός επικινδυνότητας χρήσης του “Σταθάκειου” καθώς επίσης και η προτροπή να αποφεύγονται πολυπληθείς συνεδριάσεις εντός του κτηρίου , μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες εγκατάστασης συστήματος πυρασφαλείας και σήμανσης, καθώς επίσης και η εξασφάλιση του σχετικού πιστοποιητικού ασφαλούς χρήσης του κτηρίου από τις αρμόδιες πολεοδομικές αρχές της πόλης, ήταν γνωστά στους διοικούντες της Ομοσπονδίας εδώ και πολύ καιρό …

Ο γράφων, επί σειρά ετών και κατ’ επανάληψη, έχει αποκαλύψει στοιχεία και περιστατικά, τα οποία περιγράφουν λεπτομερώς μια σειρά πολεοδομικών παραβάσεων που έχουν διαπραχθεί διαχρονικά στο “Σταθάκειο” και τα οποία εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια, όπως επίσης για την ζωή και την σωματική αρτιμέλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων της Ομοσπονδίας.

Τελευταία πράξη στο σήριαλ της πολεοδομικής αυθαιρεσίας στην Ομοσπονδία, αποτελεί η παράνομη τοποθέτηση των δυο τεράστιων ιστών στην πρόσοψη του “Σταθάκειου” επί προεδρίας του κ. Ηλία Τσεκερίδη, ο οποίος επιδιδόμενος στην αναίρεση της κριτικής που του ασκείτε, σχετικά με την συγκάλυψη των οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών που αποκάλυψε η ειδική εξεταστική επιτροπή, “ξέχασε” τις προτροπές του πολιτικού μηχανικού Γρηγόρη Τζώρτζη, σχετικά με την από τον νόμο επιβεβλημένη έκδοση αδείας εργασιών για την τοποθέτηση των εν λόγω ιστών που προανέφερα.


Εδώ παραθέτω την επιστολή του πρώην πρόεδρου και αρχιτέκτονα Γεώργιου Γεωργόπουλου, η οποία εστάλη επίσημα τον Ιανουάριο 2016 στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και επιβεβαιώνει το γραπτό μου, σχετικά με την επικινδυνότητα του “Σταθάκειου”.





Αυτό που θα περίμενε κανείς από υπεύθυνους απέναντι στην κοινωνία και στον νόμο ανθρώπους, θα ήταν να λάβουν πολύ σοβαρά την επιστημονική γνωμάτευση του κ. Γεωργίου Γεωργόπουλου και με κύριο άξονα τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την αρτιμέλεια των ανθρώπων που συνωστίζονταν στην Ομοσπονδία, να δρομολογήσουν την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων της επιτροπής παρέλασης σε άλλο χώρο που θα εξασφάλιζε την ασφάλεια του κοινού.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας καθώς επίσης και η πλειοψηφία των μελών του παρόντος διοικητικού συμβουλίου, όχι μόνο δεν ευθυγραμμίστηκαν με την νομοθεσία της Νέας Υόρκης , αλλά επιδεικνύοντας προκλητική στάση και με εμφανή αδιαφορία για ενδεχόμενη πυρκαγιά στο κτήριο , εκτόξευαν απαξιωτικά μηνύματα προς τους δήθεν ανώνυμους … εχθρούς του Ελληνισμού, οι οποίοι τηλεφωνούσαν στην πυροσβεστική και στην αστυνομία και ζητούσαν να εφαρμοστεί ο νόμος.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι κατά την τελευταία επίσκεψη της πυροσβεστικής στο “Σταθάκειο” , εδόθη προθεσμία 35 ημερών προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με το γράμμα του νόμου , πράγμα το οποίο, επιτέλους , δρομολόγησε την κατασκευή και τοποθέτηση της νέας πόρτας στην κεντρική είσοδο του κτηρίου, η οποία πληροί τους όρους ασφαλούς εξόδου σε περίπτωση κινδύνου.

Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί η στάση που επέδειξε ο κ. Γεωργόπουλος , ο οποίος κατά την επίσκεψη της πυροσβεστικής στο "Σταθάκειο", ούτε καν τους ανέφερε ότι και ο ίδιος ανησυχεί για τις πολυπληθείς συναθροίσεις εντός του κτηρίου και για τον λόγο αυτό, έχει αποστείλει στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας την σχετική επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα για δεύτερη φορά.

Όμως , επειδή η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός έχουν τα όρια τους , δημοσιεύω αυτούσια μια άλλη επιστολή, την οποία απέστειλε στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ο πολιτικός μηχανικός με ειδική αρμοδιότητα στα θέματα αντοχής και καταλληλότητας κτηρίων Γρηγόρης Τζώρτζης , όπου από τις 3 Μαρτίου 2016 , προειδοποιεί τους διοικούντες , ότι έχει ενημερώσει ΕΠΩΝΥΜΑ τις αρμόδιες αρχές της Νέας Υόρκης, για την παράνομη και συνάμα πολυπληθή συνάθροιση των μελών του οργανισμού, εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του “Σταθάκειου”.

Εδώ η σχετική επιστολή.


Οπότε , οι δημόσια διατυπωθείσες "απορίες" του προέδρου της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα, σχετικά με την ταυτότητα του προσώπου, ο οποίος σεβόμενος πρωταρχικά την ανθρώπινη ζωή και την σωματική αρτιμέλεια των ομογενών που συνεδρίαζαν στο “Σταθάκειο” , προσπάθησε να αποτρέψει ενδεχόμενη καταστροφή, αποτυπώνουν ευκρινώς την εικόνα, αλλά και την ρητορική της στρεψοδικίας ενός ανεύθυνου προέδρου, ο οποίος σέρνοντας τον χορό διασυρμού της κάθε προσπάθειας υπεράσπισης της νομιμότητας και αντίστασης στον παραλογισμό, θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου…

Φυσικά σε αυτή την ξέφρενη κούρσα του παραλογισμού και της ανευθυνότητας, σημαντικό μερίδιο ευθύνης φέρει και η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας , με των οποίων την απαθή και ανεύθυνη στάση στο συγκεκριμένο θέμα, παίχτηκε κορώνα –γράμματα η ασφάλεια και η σωματική αρτιμέλεια όλων των Ομογενών, που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης.

Όσον αφορά στον κ. Γρηγόρη Τζώρτζη , θα πρέπει να τονιστεί ότι βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της νομιμότητας και κατ’ επανάληψη, έχει προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης..

Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί, ότι αρκετές φορές έχει εκπονήσει σχέδια για τις κτηριακές εγκαταστάσεις του “Σταθάκειου”, όπως επίσης με την ιδιότητα του αντιπροσώπου της Ομοσπονδίας, έχει ξοδέψει εκατοντάδες ώρες σαν μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής, της εφορευτικής επιτροπής , καθώς επίσης και της ειδικής εξεταστικής επιτροπής διερεύνησης οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών που διεπράχθησαν στην Ομοσπονδία τα τελευταία 10 χρόνια.

ΥΓ. Επειδή όμως κάποια στιγμή, θα πρέπει να σπάσει το ταμπού της φαυλότητας που επικρατεί στον ομογενειακό μας μπερντέ και ο οποίος εμφανώς και απροκάλυπτα, συντηρείται από τους ανεύθυνους απέναντι στην κοινωνία και τον νόμο “εραστές” της εξουσίας, θεωρείται αυτονόητη η ερώτηση: Πόσο αξίζει για εσάς, κύριοι της Ομοσπονδίας, μια ανθρώπινη ΖΩΗ ;

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10443&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 18.06.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote