Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι τρεις Δημήτρηδες του Αλέξη στην εγχώρια …τρόικα
Οι τρεις Δημήτρηδες του Αλέξη στην εγχώρια …τρόικα Εκτύπωση E-mail
15.05.16

Οι τρεις Δημήτρηδες του Αλέξη στην εγχώρια …τρόικα - Media Τρία χαρτά θα τραβήξει ο Αλέξης Τσίπρας χαράσσοντας τη νέα στρατηγική κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, στη μετά την πρώτη αξιολόγηση περίοδο διακυβέρνησης.
Θα συγκροτήσει σύντομα τρόικα εσωτερικού που θα εποπτεύει τους υπουργούς, θα επιδιώξει συνέδριο διεύρυνσης τον Ιούλιο και επιπλέον θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας τα «Νέα» που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές για της αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να δώσει ένα νέο αέρα και στυλ στην κυβέρνησή του, θεωρώντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή, έχει καταπιεστεί από την 8μηνη αξιολόγηση των δανειστών.

Αναγνωρίζοντας ότι οι υπουργοί λειτούργησαν στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής υπό το άγχος της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός, δεν θέλει να πάει σε άμεσο ανασχηματισμό προκειμένου να μην αδικήσει κάποια από τα κυβερνητικά στελέχη.

Στην απόφαση του αυτή συνέβαλαν η κορύφωση της προσφυγικής κρίσης και η μέγγενη στη οικονομία. Έτσι Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να δώσει χρόνο στους υπουργούς για να επιδείξουν το έργο τους και να κάνει έναν ευρύ ανασχηματισμό το φθινόπωρο.

Και εγχώρια τρόικα…

Σύμφωνα με τα «Νέα», τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, αποκτά προσωπικό μηχανισμό παρακολούθησης της κυβέρνησης και αναθέτει τον έλεγχο των υπουργείων σε 3 πολύ στενούς του συνεργάτες οι οποίοι θα λειτουργούν ως άλλη τρόικα εσωτερικού.

Τα πρόσωπα αυτά θα του δίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή την εικόνα της κυβέρνησης, θα «βαθμολογούν» τους υπουργούς και σε μεγάλο βαθμό θα λειτουργούν στα πρότυπα της τρόικας των δανειστών.

Εκ των πραγμάτων η εγχώρια… τρόικα θα κάνει τη δική της αξιολόγηση η οποία αναμένεται πριν από τα «μπάνια του λαού», τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου.

Με βάση αυτή την έκθεση, ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τις αποφάσεις του για την μορφή του επόμενου κυβερνητικού σχήματος.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θα δημιουργήσει κίνητρα για τους σημερινούς υπουργούς.

Οι τρεις Δημήτρηδες του Αλέξη

Σύμφωνα με πληροφορίες η τριάδα που θα αποτελεί τα μάτια και τα αυτιά του Αλέξη Τσίπρα στα υπουργεία είναι οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Δημήτρης Λιάκος και Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Ο Δ. Τζανακόπουλος είναι ο γ.γ του πρωθυπουργού και έχει εγκατασταθεί από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συμβολή του στη διαμόρφωσης της κυβερνητικής πρότασης για την δημιουργία του «κόφτη» ήταν καθοριστική.

Ο Δ. Λιάγκος είναι οικονομολόγος, προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, και ασκεί χρέη διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Α. Τσίπρα. Στην πραγματικότητα παρακολουθεί και συντονίζει το οικονομικό επιτελείο από το μέγαρο Σταθάτου.

Ο Δ. Παπαγιαννάκος, γ.γ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν μέχρι σήμερα συντονιστής της διαπραγμάτευσης για όλα τα θέματα και εκ των πραγμάτων συμμετείχε και στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις του Χίλτον. Εργάζεται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα πολλά χρόνια και δούλευε στην ομάδα τεκμηρίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο που το κόμμα βρισκόταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση της Παιδείας, στην αναβάθμιση της Υγείας και στην επιτάχυνση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα είναι το 2ο συνέδριο του κόμματος να διεξαχθεί το πρώτο 15ημερο του Ιουλίου, λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο πρωθυπουργός, πιστεύει ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος μήνας για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και την προσέγγισή του, τόσο στην κοινωνία όσο και με άλλες πολιτικές δυνάμεις (π.χ. πολιτική κίνηση Φώτη Κουβέλη).

Έχοντας εξασφαλίσει το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της μεγάλης δόσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν αμφισβητείται από κανέναν στο κόμμα.

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10440&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 15.05.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote