Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια
Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια Εκτύπωση E-mail
06.01.08
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνια σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι όπως κάθε χρόνο το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς, όπου ο Αγιασμός των Υδάτων πραγματοποιήθηκαν χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρίστατο οικογενειακώς στον εορτασμό των Θεοφανίων στη Ραφήνα. Στην τελετή στον Πειραιά παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Νεράντζης, η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας. Παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, η υπερνομάρχης Αθηνών κ. Μπέη και ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, βουλευτές, επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Το Σταυρό βούτηξαν για να πιάσουν πέντε άνδρες, τους οποίους συνεχάρη και έδωσε δώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Δηλώσεις μετά το πέρας της τελετής έκανε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία είπε ότι "η γιορτή των Θεοφανίων αναδεικνύει τις αξίες της πίστης, της ταπεινότητας και της περισυλλογής. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για μια πιο δίκαιη, πιο ισχυρή και ανθρώπινη Ελλάδα". Ο κ. Παπανδρέου περιορίστηκε στο να ευχηθεί σε όλους "Χρόνια Πολλά", ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης ευχήθηκε "η ημέρα των Φώτων να βοηθήσει να φύγουν οι πολλοί καλικάντζαροι από την πολιτική και τη ζωή μας". Στην Αθήνα, η ρίψη του Σταυρού έγινε στη Δεξαμενή του Κολωνακίου, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

Στον εορτασμό στη Ραφήνα ο Πρωθυπουργός

Με λαμπρότητα, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και μεγάλου πλήθους κόσμου, τελέστηκε στη Ραφήνα η τελετή Αγιασμού των Υδάτων. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε "Χρόνια Πολλά", υγεία και προκοπή σε κάθε οικογένεια. Επισήμανε την ανάγκη αγάπης για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, που χρειάζονται τη φροντίδα μας και αναφέρθηκε στους συμπολίτες μας που τα "φέρνουν δύσκολα πέρα", όπως είπε, τονίζοντας την ανάγκη αλληλεγγύης προς αυτούς. Ο κ. Καραμανλής έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη σεβασμού των συνανθρώπων μας, που μακριά από την πατρίδα τους αναζητούν καλύτερη μοίρα στον τόπο μας.

"Σε μια δύσκολη συγκυρία γι’ όλο τον κόσμο, το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να σφυρηλατούμε καθημερινά την ενότητά μας ως λαός, και τη συνοχή ως κοινωνία", κατέληξε στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός. Στην έναρξη της τελετής, ο Πρωθυπουργός ελευθέρωσε από τα χέρια του ένα περιστέρι, σύμβολο της ειρήνης ενώ τα δίδυμα παιδιά του, Αλέκος κι Αλίκη, παρακολουθούσαν από μία βάρκα μέσα στο λιμάνι. Τον Σταυρό βούτηξαν να πιάσουν 12 άνδρες. Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Π. Δούκας, οι βουλευτές κ.κ. Σταύρου, Καντερές, Μπούρας, Πάγκαλος και ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Κουρής.
ert



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1044&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote