Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Άσκηση έρευνας – διάσωσης Κύπρου και Γαλλίας
Άσκηση έρευνας – διάσωσης Κύπρου και Γαλλίας Εκτύπωση E-mail
14.05.16

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής άσκηση έρευνας-διάσωσης, με την ονομασία «CYP FRA-02/16», όπως ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Άμυνας.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κύπρου και της Γαλλίας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε «ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα», λόγω ανατροπής σκάφους προσφύγων. Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Συγκεκριμένα, η άσκηση περιελάμβανε αντικείμενα έρευνας για εντοπισμό και διάσωση των «ναυαγών» στη θάλασσα από τα ελικόπτερα της μοίρας αεροπορικών επιχειρήσεων αστυνομίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν, επίσης, το παράκτιο περιπολικό «ΓΕΩΡΓΙΟΥ» της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς και η γαλλική φρεγάτα «JEAN BART» με το οργανικό ελικόπτερό της. Εκτελέστηκαν επιχειρήσεις ανάσυρσης «ναυαγών» από τη θάλασσα και προσνηώσεις επί της γαλλικής φρεγάτας για αεροδιακομιδή τους.

www.realfm.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10438&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote