Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χαμάς: "Ευκαιρία για φωτογραφία" η επίσκεψη Μπους
Χαμάς: "Ευκαιρία για φωτογραφία" η επίσκεψη Μπους Εκτύπωση E-mail
06.01.08
Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς χαρακτήρισε την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στη Μέση Ανατολή ως μία "ευκαιρία για φωτογραφία" και είπε πως δεν είναι ευπρόσδεκτος στην περιοχή.

Η Χαμάς είπε πως η επίσκεψη του Μπους αποσκοπεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη για το κράτος του Ισραήλ και την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.
"Η επίσκεψη του Μπους δεν είναι ευπρόσδεκτη γιατί αποσκοπεί να υπηρετήσει την κατοχή και να της παράσχει πολιτική και ψυχολογική υποστήριξη", ανέφερε σε μία δήλωση ο αξιωματούχος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι.

"Η επίσκεψη δεν είναι τίποτε άλλο από μία αποχαιρετιστήρια επίσκεψη για να δοθούν μερικές ευκαιρίες φωτογράφησης καθώς ο Μπους ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο", είπε.


Επιχείρηση των Ισραηλινών στη Ναμπλούς

Ευρεία επιχείρηση στη Ναμπλούς, στη βόρεια Δυτική Όχθη, εξαπέλυσε σήμερα ισραηλινός στρατός πραγματοποιώντας έρευνες σε σπίτια και ανακρίσεις υπόπτων. Όπως ανακοινώσε ανατίναξε ένα "εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών" και ανακάλυψε "μία σημαντική κρυψώνα όπλων και εκρηκτικών καθώς και ένα συνεργείο κατασκευής ρουκετών".

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, περίπου 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα από σφαίρες καουτσούκ στη διάρκεια συγκρούσεων με το στρατό.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έκανε λόγο από την πλευρά του για τη σύλληψη 20 Παλαιστινίων ακτιβιστών, οι έξι από τους οποίους συνελήφθησαν τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού ήταν η πιο μεγάλη στην περιοχή της Ναμπλούς αφότου η Παλαιστινιακή Αρχή έθεσε σε εφαρμογή το Νοέμβριο ένα φιλόδοξο σχέδιο με σκοπό να τερματιστεί το χάος και η ανασφάλεια.

Το Ισραήλ υποστηρίζει το σχέδιο, αλλά διατηρεί για τον εαυτό του το δικαίωμα επέμβασης εναντίον των ακτιβιστών στις παλαιστινιακές πόλεις της περιοχής.

Από την πλευρά της, η Χαμάς έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρει ότι 33 μαχητές της συνελήφθησαν στη Δυτική Όχθη από τις υπηρεσίες της παλαιστινιακής ασφάλειας.
ert


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1042&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote