Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στον «αέρα» η επταμερής πριν από το Eurogroup
Στον «αέρα» η επταμερής πριν από το Eurogroup Εκτύπωση E-mail
03.05.16

Άγνοια δηλώνουν στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο για το σενάριο περί συνάντησης των πρωταγωνιστών του ελληνικού σήριαλ πριν από το κρίσιμο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με διμερείς και εκ του μακρόθεν διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με δύο ευρωπαϊκές πηγές, ενώ αναμένονται επαφές του Γερούν Ντάισελμπλουμ με υπουργούς της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της... ζύμωσης πριν από τις 9 Μαίου, δεν έχει "κλειδώσει" συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup με Τσακαλώτο, Σαπέν, Σόιμπλε, Κερέ, Λαγκάρντ, Μοσκοβισί, όπως ακούστηκε και γράφηκε τις τελευταίες ημέρες. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, μάλιστα, ότι ουδέποτε υπήρξε δεδηλωμένη πρόθεση τέτοιας συνάντησης. Η η ελληνική πλευρά σπεύδει, πάντως, να ξεκαθαρίσει ότι μια τέτοια συνάντηση δεν αποτελούσε μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού αλλά πρωτοβουλία του ίδιου του Γ. Ντάισελμπλουμ, που δεν έχει εκδηλωθεί ή δεν πρόκειται να εκδηλωθεί, αν ο ίδιος κρίνει έτσι.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκινά σε κάθε περίπτωση νέο γύρο διμερών επαφών, έχοντας ήδη ανταλλάξει απόψεις με το Μισέλ Σαπέν, που κράτησε εξαρχής θετική στάση, αλλά και το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, που κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ θα πυκνώσουν οι συνεννοήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής του Κουαρτέτου, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με το πακέτο των προληπτικών μέτρων.

Η ουσία είναι ότι παραμένει η κόντρα για το αν θα προβλεφθεί τελικά "κόφτης", όπως θέλει η ελληνική πλευρά ή συγκεκριμένα μέτρα, όπως ζητάει το Ταμείο, ενώ μόνο σχετική αισιοδοξία επιτρέπουν οι πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές, που αναφέρουν ότι "οι άνεμοι από τις Εαρινές Προβλέψεις της Κομισιόν, που δημοσιοποιούνται την Τρίτη, θα είναι καλοί".

Η ελληνική "συνταγή" προβλέπει αυτόματες οριζόντιες περικοπές δαπανών, αλλά και αυξήσεις φόρων χωρίς εξειδίκευση, με "οδηγό" τα ετήσια στοιχεία της Eurostat για τα πλεονάσματα. Από την άλλη πλευρά το Ταμείο ζητάει να νομοθετηθούν

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10417&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote