Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
19.04.07

Του Σάκη Σερέτη 

Σε πόλο ελξης των ομογενών αναδεικνύεται το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών στο Γουαϊστοουν,καθώς οι προσπάθειες των υπευθύνων (Ι.Μπαρμπαλιός,Η.Νεοφυτίδης,Λ.Σαμλίδης) αποδίδουν καρπούς  με επιτυχή αποτελέσματα.Εχω ξαναγράψει στο πρόσφατο παρελθόν για τα ποικίλα και αξιόλογα προγράμματα του Κέντρου, στα οποία συμμετέχει ενας μεγάλος αριθμός παιδιών απο την ευρύτερη περιοχή

Την Κυριακή που πέρασε ,το κυβερνείο της Παμμακεδονικής Ενωσης για την Νέα Υόρκη και την Νέα Υερσέη, σε συνεργασία με το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών,διοργάνωσε δείπνο προς τιμήν του .Ευγ.Χαϊτίδη(Πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής του Αποδήμου Ελληνισμού,της Βουλης των Ελλήνων)και του τάγματος των Ευζώνων ομογενών απο την Νέα Αγλλία.

Οι Ευζωνες μαζί με τους συνοδούς τους ,εφθασαν το απόγευμα του Σαββάτου  στην Νέα Υόρκη προκειμένου να παρελάσουν στην 5η λεωφόρο.

Η παρέλαση αναβλήθηκε λόγω  δυσμενών καιρικών συνθηκών,ομως οι Ευζωνες εδωσαν δείγματα της λεβεντιάς τους ,χορεύοντας το μεσημέρι της Κυριακής στην αιθουσα του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους παρευρισκομένους.

Στην ομιλία του ο κ. Χαϊτίδης, συνεχάρη τους Ευζωνες για τις χορευτικές τους επιδόσεις και αφού απένειμε τα ευσημα στους υπεύθυνους της εκδήλωσης,μοίρασε  50 καρφίτσες με το σήμα της Βεργίνας.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα σε συνέντευξη  που εδωσε στον γράφοντα, κατήγγειλε την συμπεριφορά της Τουρκίας, για παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών,ενω δεν παρέλειψε να ζητήσει την βοήθεια των Ομογενών οπου χρειάζεται,καθώς οπως τόνισε, υπάρχει μια συσώρευση προβλημάτων ,ειδικά στα Εθνικά μας θέματα.

Ατυχή συγκυρία χαρακτήρισε την αναβολή  της παρέλασης λόγω καιρού και 

ευχήθηκε  την επόμενη Κυριακή να βοηθήσει ο καιρός ωστε να πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδης παρέλαση.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των διοργανωτών για το αυστηρό πρόγραμα των Ευζώνων,τις χαρακτήρισε λογικές και διαβεβαίωσε οτι την επόμενη χρονιά οι Ευζωνες δεν θα ειναι υπό περιορισμό και κατά συνέπεια θα συμμετέχουν σε περισσότερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Επίσης επανέλαβε την δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας να ερχεται η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού κάθε χρόνο στην παρέλαση.

Οσον αφορά την ολική  κάλυψη των εξόδων απο το Ελληνικό κράτος, που αφορά στο τμήμα των Ευζώνων, ανέφερε οτι θα συνεχισθεί και για τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στο βιβλίο Ιστορίας της 6ης Δημοτικού,τόνισε οτι πρέπει να αποσυρθεί και θα αποσυρθεί,διότι οπως τόνισε και ο κ. Μεϊμαράκης η Ιστορία δεν ξαναγράφεται.

"Τα ιστορικά στοιχεία που χωρίς ντροπή,αφαίρεσαν κάποιοι δήθεν ιστορικοί, τα εχει διδαχθεί η κ.Ρεπούση και η κ. Γιαννάκου οπως τα διδαχθήκαμε και εμείς και δεν μπορούν να απαλειφθούν.

Η κ. Ρεπούση θα πρέπει να ντρέπεται που εκφράζεται με  αυτό τον τρόπο και η πολιτική ηγεσία, θα πρέπει να απαλλάσει τους κορυφαίους θεσμούς,απο ατομα με τέτοιες ανεπίτρεπτες για να μην τις ονομάσω επικίνδυνες σκέψεις."

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων,παραδέχθηκε οτι το θέμα εχει πάρει μια οχι τόσο ευχάριστη τροπή,αλλά εξακολουθεί να ειναι αισιόδοξος, παρόλα τα λάθη που εχουν γίνει απο την δεκαετία του ’90 και μετά.

Εκφράζοντας την προσωπική του αποψη για το ιδιο θέμα, τόνισε οτι δεν πρέπει να υποχωρήσουμε,καθώς δεν εχουμε το δικαίωμα να διαπραγματευθούμε η να εκχωρήσουμε, αυτά που που με θυσίες μας κληροδότησαν οι ενδοξοι προγόνοι μας.

Ο κ.Χαϊτίδης εξέφρασε και ενα παράπονο οσον αφορά την στάση των Ηνωμένων Πολιτείων στο θέμα αυτό, οι οποίες προχώρησαν στην αναγνώριση των Σκοπίων με το ονομα Μακεδονία ,παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οσον αφορά την στάση της Ευρώπης στο ιδιο θέμα,ειναι πλέον γεγονός,οτι αυτό υπαγορεύεται απο την ζωτική ανάγκη των Ευρωπαίων, να εναποθέτουν πυρηνικά και τοξικά απόβλητα στο εδαφος των Σκοπίων με πάρα πολύ χαμηλό κόστος.

Η εκδήλωση του Κυβερνείου της Παμμακεδονικής ειχε απόλυτη επιτυχία και ο κυβερνήτης κ.Ιωακείμ Μπαρμπαλιός μαζί με τα αξια στελέχη του, μπορούν να ατενίζουν αισιόδοξοι το μέλλον, βαδίζοντας σταθερά στον δρόμο των επιτυχιών.Οκ. Μπαρμπαλιός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ολους τους συνεργάτες του, καθώς και ολους τους παρευρισκομένους,ενω ιδιαίτερη μνεία εκανε στο τάγμα των Ευζώνων προτρέποντας τους να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησαν,αποδεικνύοντας την Υπερήφανη Ελληνική καταγωγή τους. 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 11.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >