Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αυτός είναι ο χάρτης της ελευθερίας του Τύπου ανά τον κόσμο- Δείτε πού βρίσκεται η Ελλάδα
Αυτός είναι ο χάρτης της ελευθερίας του Τύπου ανά τον κόσμο- Δείτε πού βρίσκεται η Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
23.04.16

Αυτός είναι ο χάρτης της ελευθερίας του Τύπου ανά τον κόσμο- Δείτε πού βρίσκεται η Ελλάδα (Photo) - Media  Το χάρτη της ελευθερίας του Τύπου δημοσίευσε η Independent. Ο χάρτης που δημιουργήθηκε από την ανεξάρτητη αρχή Statista και χρησιμοποιεί δεδομένα από τον «Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας 2016» των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF), αξιολογεί την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης σε 180 χώρες.

Ο χάρτης απεικονίζει με πράσινο χρώμα τις χώρες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπου οι δημοσιογράφοι είναι ελεύθεροι να μεταδώσουν κάθε είδηση, ενώ με μαύρο έχουν χρωματιστεί τα κράτη στα οποία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αυστηρά ελεγχόμενα.

Η χώρα με τον υψηλότερο βαθμό της ελευθερίας του Τύπου είναι η Φινλανδία, ακολουθούμενη από την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ στα κράτη που βρίσκονται σε «πολύ δύσκολη κατάσταση» περιλαμβάνονται η Ερυθραία, η Βόρεια Κορέα και το Τουρκμενιστάν.

Χρωματισμένη με πορτοκαλί, η Ελλάδα φαίνεται να κατατάσσεται στις χώρες με αξιοσημείωτα προβλήματα όσον αφορά την ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η ελευθερία του Τύπου σε όλο τον κόσμο έχει μειωθεί κατά σχεδόν 4% από το προηγούμενο έτος.

Με βάση τις μετρήσεις της έκθεσης, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι μακράν η ήπειρος με τον υψηλότερο βαθμό της ελευθερίας του Τύπου - ακολουθούμενη από την Αφρική, η οποία ξεπέρασε την Αμερική για πρώτη φορά φέτος.

 


www.topontiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10399&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote