Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η Κουντουρά, η Ryanair και η «Μαρία Αντουαννέτα»
Η Κουντουρά, η Ryanair και η «Μαρία Αντουαννέτα» Εκτύπωση E-mail
19.04.16

Απαντήσεις στα όσα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, αλλά και για τις επί το προσωπικού επιθέσεις δίνει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Η υπουργός Τουρισμού, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι τα αιτήματα που είχε προβάλει η εταιρεία δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της, ενώ, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «Μαρία Αντουαννέτα» σχολιάζει ότι οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί «δεν συνάδουν ούτε με τους ελάχιστους κανόνες σεβασμού ούτε με το πνεύμα αγαστής συνεργασίας».

Αναλυτικά:

    Είναι γνωστό το αίτημα που έχουν θέσει στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατ’ επανάληψη όλα τα προηγούμενα χρόνια και από τις αρχές του 2014 πιο επισταμένως, να μην πληρώνει η εν λόγω εταιρία το τέλος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αεροδρομίων 12 ευρώ ανά επιβάτη. Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος της εταιρίας επανήλθε με επιστολή του, αυτή τη φορά, συγκεκριμένα, για το αεροδρόμιο της Κω, ζητώντας την άμεση απαλοιφή του εν λόγω τέλους.

    Στις συναντήσεις μας που είχαν προηγηθεί με τον εκπρόσωπο της εταιρίας και στην ανταλλαγή αλληλογραφίας μας στη συνέχεια, ξεκαθάρισα ότι το συγκεκριμένο αίτημα για την κατάργηση των τελών 12 ευρώ ανά επιβάτη, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μου. Τέτοιου είδους θέματα εντάσσονται στο πλαίσιο της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής που αφορά και τις αεροπορικές εταιρίες και του συνέστησα να απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

    Έχω ευχαριστήσει στο παρελθόν τον εκπρόσωπο της Ryanair και τον ευχαριστώ για μία ακόμη φορά δημοσίως για την πρόθεσή του να φέρει επιπλέον 5 εκατομμύρια επιβάτες στην Ελλάδα, σε βάθος τριετίας. Και, φυσικά, του τόνισα ότι υποστηρίζω κάθε ενέργεια που καθιστά το τουριστικό προϊόν της χώρας μας πιο ανταγωνιστικό και αγωνίζομαι, προς αυτή την κατεύθυνση, για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μου και στον τομέα ευθύνης μου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων του 2015, μετά από τη συστηματική εφαρμογή της νέας μας τουριστικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας.

    Όσον αφορά τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν, δημοσίως, αυτοί δεν συνάδουν ούτε με τους ελάχιστους κανόνες σεβασμού ούτε με το πνεύμα αγαστής συνεργασίας. Η εταιρία γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ζητήματα oικονομικής και φορολογικής φύσεως είναι εκτός του τομέα ευθύνης του εκάστοτε αρμόδιου για θέματα τουρισμού υπουργού

«Τερματίζουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα»

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του εμπορικού διευθυντή της Ryanair, Ντέιβιντ Ο Μπράιεν, στο «Βήμα της Κυριακής», όπου ανακοίνωσε τον τερματισμό του καλοκαιρινού προγράμματος πτήσεων της εταιρείας στη χώρα.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η εταιρεία «εξαναγκάζεται» να προχωρήσει σε αυτό τον ανασχεδιασμό και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης και της υπουργού Τουρισμού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Ο Μπράιεν  πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη μετά την αγνόηση των προτάσεων της εταιρείας, ήδη από τις αρχές του 2014, για αύξηση της επιβατικής κίνησης.

«Έχουμε αποστείλει 25 επιστολές τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά έχουμε λάβει μόλις τρεις απαντήσεις, σε καμία όμως από αυτές δεν υπάρχει ανταπόκριση, θετική είτε αρνητική, στις προτάσεις μας», είπε χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα tovima.gr, οι προτάσεις που έχει διατυπώσει η αεροπορική εταιρεία περιλαμβάνουν μειωμένα τέλη και φόρους κατά τους μήνες εκτός high season, με απαλλαγή των ναύλων για τα μικρά αεροδρόμια από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων, που ανέρχεται σε 12 ευρώ ανά επιβάτη, καθώς και μείωσή του κατά 50% στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Εφόσον τα κίνητρα αυτά ισχύσουν για πέντε χρόνια, η Ryanair δεσμεύεται να φέρει επιπλέον 2 εκατ. επιβάτες στην Αθήνα και ακόμη 3,5 εκατ. στα περιφερειακά αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 2 εκατ. στη χαμηλής ζήτησης περίοδο ως το 2018.

Τέλος εξαπέλυσε βολές κατά της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού χαρακτηρίζοντας την «Μαρία Αντουαννέτα».

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10388&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote