Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στο μικροσκόπιο της Βουλής, υποθέσεις για άρση ασυλίας βουλευτών
Στο μικροσκόπιο της Βουλής, υποθέσεις για άρση ασυλίας βουλευτών Εκτύπωση E-mail
14.04.16

Βουλή H Βουλή και η Ευρωβουλή θα αποφασίσουν για την άρση της ασυλίας ή όχι τεσσάρων βουλευτών και ενός ευρωβουλευτή, μετά τη διαβίβαση σε αυτές από τις αρμόδιες εισαγγελίες των σχετικών υποθέσεων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ο οποίος με την προγενέστερη ιδιότητα που είχε αυτή του δημάρχου Σφακίων, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί αιγιαλού και παραλίας και συγκεκριμένα φέρεται να παραβίασε το νόμο 2971/2001 που αφορά την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας. Ο αναπληρωτής υπουργός το 2011 με την ιδιότητα του δημάρχου στη θέση Μάρμαρα (ή Διαλεσκάρι) των Σφακίων του νομού Χανιών επέφερε μεταβολή στη θάλασσα και τον αιγιαλό, καθώς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής (κτηματική υπηρεσία) κατασκεύασε αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μέτρων , πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων.

Παράλληλα, η Βουλή και η Ευρωβουλή θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, καθώς το 2011, ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να χορηγηθεί άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστο χώρο πεζόδρομου. Με την άδεια που χορηγήθηκε παρεμποδίζεται η πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, κλπ.

Η τέταρτη υπόθεση αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπγιάλα, εναντίον του οποίου έχει κατατεθεί μήνυση από κάτοικο των Γρεβενών για εξύβριση και απειλή, σχετικά με την αποψίλωση ενός χαντακιού. Ο βουλευτής φέρεται να είπε στον συμπατριώτη του: «Είσαι ανώμαλος και κοπέλι. Αν έρθω εκεί θα σε τσιτσιαλίσω, θα σε κάνω λιώμα».

Τέλος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2013 (που αφορά το 2012), καθώς αναγράφεται μηδενικό εισόδημα. Κατά τη δήλωση υπήρχε αρνητικό εισόδημα, λόγω της ζημιάς που είχε από ατομική επιχείρηση, αλλά κατά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η οποία διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών, δεν έχουν προσκομιστεί επαρκή στοιχεία απόδειξης του τρόπου χρηματοδότησης της οικονομικής ζημιάς.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10378&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 14.04.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote