Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ενθουσιασμός και αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας στην Ελληνική παρέλαση της Νέας Υόρκης
Ενθουσιασμός και αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας στην Ελληνική παρέλαση της Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
12.04.16

Νέα Υόρκη -Του Σάκη Σερέτη

Την 195η επέτειο από την επανάσταση του 1821 γιόρτασαν με κάθε επισημότητα οι Ομογενείς στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, όπου για μία ακόμη φορά διατρανώνοντας με υπερηφάνεια την Ελληνική τους καταγωγή, εξέπεμψαν μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό .

Παρά την προκλητική κομματικοποίηση του θεσμού της Ελληνικής παρέλασης από τους δεξιόστροφους διοικούντες την διοργανώτρια Ομοσπονδία, οι οποίοι εντελώς απροκάλυπτα επέβαλλαν την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σαν επίσημου τελετάρχη της παρέλασης, η Ομογένεια προσηλωμένη στην απόδοση τιμών στους ήρωες του 1821 και στην προάσπιση των ανοιχτών εθνικών θεμάτων της γενέτειρας, απέστειλε μήνυμα ενότητας με πολλαπλούς αποδέκτες.

Η παρουσία του αγήματος της Ελληνικής προεδρικής φρουράς, σκόρπισε ρίγη ενθουσιασμού και συγκίνησης, ενώ η μεγάλη ομάδα σημαιοφόρων του Ελληνικού κολεγίου Θεσσαλονίκης και η τεράστια σημαία της Ακρόπολης, την οποία κρατούσαν μαζί με τον δήμαρχο Νέας Υόρκης και φετεινό τελετάρχη της παρέλασης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, οι αριστούχοι μαθητές των Ελληνοαμερικανικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και παλμό στην φετεινή παρέλαση .

Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι Ομογενείς στον Ελληνοαμερικανό πεζοναύτη -ήρωα Αλεκ Σκαρλάτο , ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο της πόλης μας Μπίλ Ντε Μπλάζιο , τον Ελληνοαμερικανό βουλευτή της πολιτείας το
υ Μέρυλαντ Τζον Σαρμπάνη , τον επιχειρηματία Δρ. Σπύρο Σπυρέα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν οι επίσημοι τελετάρχες και μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο άνοιξαν την φετεινή παρέλαση.

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, του οποίου τα ενωτικού περιεχόμενου μηνύματα που απηύθυνε, προκάλεσαν τον θαυμασμό, ακόμη και αυτών των πολιτικών αντιπάλων του κόμματος του, ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο επίτροπος για θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου.
.
Με χαμόγελα και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι ομογενείς τους εκλεγμένους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς Μιχάλη Γιάνναρη , Αραβέλλα Σιμωτά και Κώστα Κωνσταντινίδη ενώ η έφιππη εμφάνιση του πρόεδρου του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Γιάννη Νικολόπουλου ο οποίος υπόδυοταν τον ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη, έδωσε το δικό της ξεχωριστό στίγμα και επανέφερε μνήμες από τις εμφανίσεις του αείμνηστου "Κολoκοτρώνη" Τάκη Νικολόπουλου.

Την εκστρατεία της για την συλλογή υπογραφών, με ζητούμενο την ανάκληση απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης , μέσω της οποίας είχε αναγνωριστεί το 2004 η ονομασία των Σκοπίων σε Μακεδονία , πρόβαλλε σαν αιχμή του δόρατος της η Παμμακεδονική ένωση Αμερικής, ενώ εντυπωσιακή ήταν και εφέτος η εμφάνιση των Κρητικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής Νέας Υόρκης, των οποίων το τροχοφόρο άρμα σείονταν κυριολεκτικά από τους χορούς των επιβαινόντων .


Στην φετεινή τρίωρης διάρκειας παρέλαση που καλύφθηκε ζωντανά από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι 9 , συμμετείχαν 98 πεζοπόρα τμήματα , 43 τροχοφόρα άρματα και 13 φιλαρμονικές με
προεξάρχουσα αυτήν του Ελληνικού σχολείου "Πλάτων", ενώ εξίσου δυναμική ήταν και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας από την Νέα Υερσέη, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σάββα Τσίβικο και τον μητροπολίτη Ευάγγελο.

Την ομάδα των επισήμων συμπλήρωσαν ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμ
ερ η φιλλέλην ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι , ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης , ο στρατηγός ε.α Φραγκούλης Φράγκος, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος , ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος και ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης .


Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των Ελληνοαμερικανών αστυνομικών και πυροσβεστών , ενώ η εμφάνιση του ειδικού αστυνομικού τμήματος προστασίας των σταθμών του υπόγειου σιδηρόδρομου (Κ-9 ) ,προκάλεσε έντονο ενθουσιασμό και τις επευφημίες των ομογενών.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10375&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 25.04.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote