Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Η διγλωσσία και το θράσος πυροδοτούν την ενότητα
Η διγλωσσία και το θράσος πυροδοτούν την ενότητα Εκτύπωση E-mail
05.04.16

Νέα Υόρκη -Του Σάκη Σερέτη

 

Μπουρλότο έγιναν οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις ενότητας, που αφορούσαν στην επιτυχία της φετεινής παρέλασης στην Νέα Υόρκη και τις οποίες απηύθυνε δημόσια κατά καιρούς ο πρόεδρος της διοργανώτριας Ελληνικής Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας.

 

Καθώς ο ίδιος, απέδειξε περίτρανα με τις εμπρηστικού τύπου γενικόλογες και ανώνυμες δηλώσεις του περί "αλειτούργητων" δημοσιογράφων, όπως επίσης και εναντίον κάποιων ...μελών της ομοσπονδίας που δεν βοηθούν, το πως αντιλαμβάνεται την ενότητα και το ήπιο κλίμα, προκειμένου να επιτευχθεί η επιτυχία της φετεινής παρέλασης.

Ωστόσο επειδή η συμβολή και συμμετοχή στην διεξαγωγή της παρέλασης, αφορά όλους εμάς τους ομογενείς, όπως επίσης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, θεωρώ σημαντική την δημοσιοποίηση της προσφοράς όλων των συλλόγων, από τους οποίους προέρχονται τα εκλεγμένα μέλη που απαρτίζουν το σημερινό συμβούλιο .

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι δια του παραδείγματος επιτυγχάνεται η σωστή διοίκηση σε όλους τους τομείς .

Εστιάζοντας όμως στην προσφορά και συμμέτοχη στην παρέλαση των μελών του παρόντος διοικητικού συμβουλίου, θέλω να υπενθυμίσω την πρωτόγνωρη και φυσικά σκανδαλώδη ομόφωνη απόφαση τους, να επιλέξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν επίσημο τελετάρχη της παρέλασης, μέσω της οποίας έδωσαν έντονο πολιτικό χρώμα και παράλληλα με τον γνωστό απολυταρχικό τρόπο τους, επέβαλλαν σαν τετελεσμένο γεγονός την κομματικοποίηση του εορτασμού μιας ιστορικής επετείου ολοκλήρου του Ελληνισμού .

Βεβαίως σε αυτή την "προσπάθεια" κομματικοποίησης της παρέλασης, ο κ.Γαλάτουλας δεν είναι μόνος, καθώς έχοντας εξασφαλίσει την σιωπή και την εύνοια της πλειοψηφίας των ομογενειακών ΜΜΕ, εμφανίζεται κατά καιρούς στα ραδιοφωνικά κεραμίδια και στο όνομα της παρέλασης αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη .

Προφανώς ο πρώην ισχυρός κομματάρχης της Νέας Δημοκρατίας στην Νέα Υόρκη Πέτρος Γαλάτουλας , θα αισθάνεται ότι απευθύνεται στα "πιονάκια" και στις "γλάστρες" του συμβουλίου του και όχι σε υγιώς σκεπτόμενους ομογενείς, που διαθέτουν και κρίση και φωνή και φυσικά δεν ενστερνίζονται τις θέσεις και τις απόψεις που αβασάνιστα εκφράζει όπου βρει ανοιχτό μικρόφωνο.

Τελευταίο παράδειγμα η συνέντευξη - ντελίριο που έδωσε στο ραδιόφωνο του Cosmos fm , όπου με ύφος χιλίων καρδιναλίων τόνισε, ο αθεόφοβος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί το 65% του ελληνικού λαού ...

Δηλαδή, "Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή "...

Ωστόσο, εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η συμπεριφορά του δημοσιογράφου Δημήτρη Φίλιου, ο οποίος δεν κατάφερε να ψελλίσει ούτε μια κουβέντα, για τους διχαστικούς μύδρους που εξαπέλυσε από το ραδιοφωνικό βήμα της εκπομπής του ο κ. Γαλάτουλας, όπου βαφτιίζοντας το κρέας ψάρι στο θέμα επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην συνέχεια εντελώς απροκάλυπτα, καταφέρθηκε εναντίον κάποιων ..."αλειτούργητων" δημοσιογράφων οι οποίοι προφανώς κατά τον ομιλητή ,δεν έχουν το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης...

Ιδίως δε, όταν μέσα από τα γραπτά τους , στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα στην Ελληνική Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης .

.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10361&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 06.04.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote