Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δυσαρεστημένη η Ντόρα
Δυσαρεστημένη η Ντόρα Εκτύπωση E-mail
03.01.08

Ζήτημα ημερών είναι η επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας του ταξιδιού του Κώστα Καραμανλή στην Τουρκία, αφού όπως δήλωσε και η υπουργός Εξωτερικών το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η κ.Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι "είναι προγραμματισμένο το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αγκυρα και όπως έχω πει πολλές φορές θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα η ημερομηνία και στις δύο πρωτεύουσες».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ταξίδι αυτό αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηκε και για την υπόθεση Ζαχόπουλου και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

«Δεν νομίζω πως θέλετε να σχολιάσω κάτι που δεν γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως ζούμε την αποθέωση της πολιτικής της κλειδαρότρυπας και ταυτόχρονα υπάρχουν σενάρια και φήμες. Η μόνη που μπορεί να δώσει σοβαρή απάντηση σε όλα αυτά τα σενάρια είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία χειρίζεται το θέμα. Αρα περιμένουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να μάθουμε όπως και εσείς, έτσι και εμείς την πλήρη εικόνα και όχι τη σεναριολογία.»

"Πολιτικά χαρακτηριστικά"

Η υπόθεση Ζαχόπουλου έχει πολιτικά χαρακτηριστικά παραδέχθηκε σήμερα σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Αlpha 989, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, σπεύδοντας πάντως να υπογραμμίσει ότι γενικεύσεις και εύκολα συμπεράσματα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

«Από την ώρα που ο κ. Ζαχόπουλος λειτούργησε με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα ενός υπουργείου είναι προφανές ότι η υπόθεση έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά», σημείωσε ο κ. Ζαγορίτης και πρόσθεσε: «Αν ήταν κάποιος επιχειρηματίας ή δημοσιογράφος ή δημόσιος υπάλληλος στη θέση του κ. Ζαχόπουλου και είχε σχέση με οποιοδήποτε πρόσωπο του κύκλου στον οποίο λειτουργούσε δεν θα το κουβεντιάζαμε σήμερα».

«Ασφαλώς είναι μια δυσάρεστη υπόθεση. Ασφαλώς και δεν έχει θετικά χαρακτηριστικά. Αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να γενικεύουμε. Δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα κάθε φορά από τέτοιου είδους μεμονωμένα περιστατικά», παρατήρησε ο γραμματέας της ΝΔ

Στο θέμα αναφέρθηκαν και άλλα στελέχη της Αντιπολίτευσης δίνοντας έμφαση στη στάση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Γ.Ανδριανού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι ο κ. Ανδριανός δεν έπρεπε ποτέ να παραλάβει το συγκεκριμένο DVD

Σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την απορία πώς πραγματοποιείται αυτό το ταξίδι σε μια περίοδο κατά την οποία «η ελληνική κυβέρνηση ανέχεται συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών της δικαιωμάτων εκ μέρους της Τουρκίας».

Η γγ του ΚΚΕ διατύπωσε την πεποίθηση ότι το ταξίδι πραγματοποιείται με στόχο να διευκολυνθεί η συνεργασία και οι συμφωνίες μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων, οι οποίες όμως δεν θα βοηθήσουν ούτε στην ευημερία των δύο λαών,ούτε στη συναδέλφωση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης αναφέρει σε δήλωσή του σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου ότι ο πρωθυπουργός, μερίδα των ΜΜΕ, αλλά και γενικότερα το σύστημα του δικομματισμού, επιχειρούν να μετατρέψουν σε ιστορία πάθους και εκβιασμού ένα σοβαρό πολιτικό θέμα που έχει ανοίξει σχετικά με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, την πλήρη κομματικοποίηση του κράτους, τον αποχαρακτηρισμό αρχαιολογικών χώρων και άλλα συναφή σοβαρά θέματα, με την ελπίδα ότι θα παραμείνει αλώβητη μια πολιτική αντίληψη που γεννά διαφθορά και παρακμή και η οποία δε σέβεται ούτε καν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. 

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1034&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote