Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Μεγάλες προσδοκίες , μικροί οι αριθμοί του ταμείου της παρέλασης στην Νέα Υόρκη
Μεγάλες προσδοκίες , μικροί οι αριθμοί του ταμείου της παρέλασης στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
27.03.16

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Η αριθμητικά αυξανόμενη παρουσία των επισήμων και του κοινού στην 11η Πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση , καθώς επίσης και οι δημοσίως εκφρασθείσες αντιδράσεις, σχετικά με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σαν επίσημου τελετάρχη της φετεινής παρέλασης, αποτέλεσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 24ης Μαρτίου στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια .

 

“Είναι τιμή μου που βρίσκομαι κοντά σας εκπροσωπώντας την Atlantic Bank και το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο” τόνισε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊωάννου , ενώ συνεχίζοντας ανέφερε , “ η γενέτειρα μας περνάει πολύ άσχημα και η μόνη ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και σκεφτόμαστε την πατρίδα , είναι η δυναμική μας συμμετοχή στη παρέλαση της 10ης Απριλίου. Η Atlantic Bank είναι πάντα στο πλευρό της Ελληνικής κοινότητας και εφέτος προσπαθούμε με περισσότερους τρόπους να βοηθήσουμε την παρέλαση,καθώς επίσης και όλους τους οργανισμούς που βοηθούν την πατρίδα μας”.

Έκκληση συμμετοχής στην εκδήλωση στήριξης του ταμείου της παρέλασης , η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (5.30 -7.30) της Πέμπτης 31 Μαρτίου στο εστιατόριο Central next Door στην Αστόρια απηύθυνε ο κ. Χρήστος Βουρνάς, ενώ ο πρώην πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης απεύθυνε έκκληση μαζικής συμμετοχής στην παρέλαση της 10ης Απριλίου .

Επιβεβαιώνοντας την συμμετοχή της Ομοσπονδίας  Νέας Υερσέης στην παρέλαση,  ο κ. Σάββας Τσίβικος    τόνισε,  “παρά το γεγονός ότι μπορεί να είμαστε απογοητευμένοι , πρέπει να να παραμείνουμε πιστοί στρατιώτες για χάρη του Ελληνισμού και της πατρίδας , η οποία πραγματικά κινδυνεύει” .

“Τα οικονομικά του ταμείου της παρέλασης δεν συμβαδίζουν με την εποχή  και παρακαλώ τους Ομογενείς, να στηρίξουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους την διοργάνωση της παρέλασης” ανέφερε ο κ. Βασίλης Πετράτος , ο οποίος μετά δυσκολίας , ανακοίνωσε την ύπαρξη του ποσού των 100.000 δολαρίων στο ταμείο της παρέλασης .

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Ελληνο-Καναδός μουσικοσυνθέτ
ης Παναγιώτης Καρούσος , ο οποίος αναφέρθηκε στην συναυλία που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 26 Μαρτίου στο Lincoln center, ενώ η πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αυγερινή Κατέχη, αφού ευχαρίστησε το κοινό για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό της Μις Ανεξαρτησίας , στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων της φετεινής παρέλασης.

Εντοπίζοντας την αυξημένη παρουσία του κοινού ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , αναφέρθηκε στην παρουσία των πρώην προέδρων της Ομοσπονδίας και εστιάζοντας στον κ. Μαυρίκη , ανέφερε ότι “ήταν ένας πολύ καλός πρόεδρος, ο οποίος φεύγοντας προτίμησε να μείνει μακριά από τα τεκταινόμενα της Ομοσπονδίας , που μπορεί όμως να είναι και το καλύτερο”.

“Η ομοσπονδία μετά από την Μαρία Κάλας έφερε στο Carnegie haul και μια άλλη Ελληνίδα την Αναστασία Ζαννή,  η οποία από τότε έχει έρθει αρκετές φορές στην Αμερική” τόνισε ο κ. Γαλάτουλας ενώ παράλληλα πλέκοντας το εγκώμιο των κ.κ Χριστίνα Κωστάκη , Νομική Καστανά και Ευαγγελία Βαρθόλομου , επεσήμανε την ισχυρή παρουσία μελών των κρητικών συλλόγων “Ομόνοια” και “Μίνως”, καθώς επίσης και της μικτής εκπαιδευτικής επιτροπής της Παγκρητικής ένωσης .

“Η επιλογή τελεταρχών ολοκληρώθηκε και από την Ελλάδα επίσημος τελετάρχης θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από την Αμερική θα είναι ο Τζον Σαρμπάνης, ο Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης –ήρωας Αλεκ Σκαρλάτος , ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο που απάντησε προφορικά, καθώς επίσης και ο Ελληνοαμερικανός υποστηρικτής της εκκλησίας και των εθνικών μας θεμάτων Δρ. Σπύρος Σπυρέας”ανέφερε ο κ. Γαλάτουλας.

Παράλληλα ο ομιλητής , υπενθυμίζοντας την προσφορά του οικονομικού ελεγκτή της κομητείας του Νάσσο Γεωργίου Μαραγκού , καθώς επίσης και την επιτυχημένη σταδιοδρομία του Ελληνοαμερικανού M.Σερεμέτη  ( secret servise) , επεσήμανε την αναγόρευση τους σε επίτιμους τελετάρχες της παρέλασης , ενώ τονίζοντας ότι “ η πλειοψηφία των Ομογενών τραβάει το τραίνο μπροστά” , αναφέρθηκε και σε κάποιους ανώνυμους , “οι οποίοι τραβάνε το τραίνο πίσω και τους οποίους τους αφήνει στο περιθώριο και προχωρά”.

“Στον Ελληνισμό αξίζει μια καλύτερη τύχη σε αυτήν την χώρα και θα την έχει” ανέφερε ο κ. Γαλάτουλας, ενώ επαναφέροντας στην επιφάνεια το θέμα των τελεταρχών, ανέφερε ότι η Ελληνική κυβέρνηση απάντησε και θα την εκπροσωπήσει στην παρέλαση ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας , τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του γράφοντος , την Ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής άμυνας Δημήτρης Βίτσας , τον οποίο η διοργανώτρια της παρέλασης Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , αναμένεται να αναγορεύσει σε επίτιμο -και όχι επίσημο όπως τον κ. Μητσοτάκη - τελετάρχη της παρέλασης, γεγονός που επιβεβαιώνει την κομματικοποίηση της φετεινής παρέλασης ….

Αναφερθείς ο κ. Γαλάτουλας, στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7-8 Απριλίου στην Ομοσπονδία με θέμα το προσφυγικό , ανέφερε την συμμετοχή ενός υποναυάρχου εκπρόσωπου του Λιμενικού σώματος, του υποστράτηγου Μ.Σφακιανάκη από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος , των δημάρχων Σάμου , Χίου και Μυτιλήνης που δέχονται το μεγαλύτερο κύμα των προσφύγων, καθώς επίσης και την συμμετοχή στην παρέλαση Ελλήνων επιχειρηματιών , όπως ο κ. Βαρδινογιάννης και άλλοι .

Αφήνοντας ανώνυμες αιχμές εναντίον μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας , καθώς επίσης και κάποιων πρώην επικεφαλής επιτροπών παρέλασης προηγούμενων ετών, ο κ. Γαλάτουλας , καυτηρίασε την μηδενική τους προσφορά προς την παρέλαση μέχρι αυτή την ώρα, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση ενότητας , τονίζοντας , ότι “στην παρέλαση δεν θα πρέπει να υπάρχουν προσωπικές αντιπαλότητες και αργότερα” όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “μπορούν να βγάλουν τα μαχαίρια και τα πιστόλια” …

“Κερδίσαμε την 25η Μαρτίου γιατί ο Ελληνισμός ήταν ενωμένος , ενώ οι Σύριοι αυτή την στιγμή , οι μισοί εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να σωθούνε και οι άλλοι μένουν και σκοτώνονται και αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό” τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας.

Υπάρχουν ακόμα 40 -45 κενές θέσεις προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 300 ατόμων που έχει εγγυηθεί η Ομοσπονδία, ανέφερε ο κ. Σπύρος Βασιλάκης , ενώ ο κ. Γεώργιος Κίτσιος, ανέφερε ότι έχει περίπου 40 άτομα για το τιμητικό δείπνο του Χίλτον που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της παρέλασης .

“Το λαχείο έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το ποσόν των 20.000 δολαρίων και έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα 7.000 λαχεία” ανέφερε ο κ. Γκουρνέλος , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στα ί
δια επίπεδα κυμαίνονται και οι καταχωρήσεις στο λεύκωμα.

Υποσχέσεις αξίας 12.500 δολαρίων, συγκεντρώθηκ
αν από τον τηλεμαραθώνιο που διεξήγαγε το ομογενειακό τηλεοπτικό κανάλι NGTV στην περασμένη εβδομάδα , ενώ επιβεβαιώθηκε η ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης από το κανάλι 9.

Διαμαρτυρία σχετικά με την κομματικοποίηση της παρέλασης και την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σαν επίσημου τελετάρχη της παρέλασης κατέθεσε ο κ. Θανάσης Παπαθανασίου , ενώ ιδιαίτερα καυστική , ήταν η στάση που τήρησε και ο επί σειρά ετών εθελοντής της παρέλασης Βασίλειος Καρβέλης ,
ο οποίος εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα , κατέθεσε εγγράφως την παραίτηση του από την επιτροπή παρέλασης .

Η κλήρωση μέσω της οποίας θα επιτευχθεί η σειρά παρέλασης των τμημάτων , θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της 2ας Απριλίου στο “Σταθάκειο”.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10339&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 27.03.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote