Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τα πρώτα βήματα του Ομπάμα στην Κούβα
Τα πρώτα βήματα του Ομπάμα στην Κούβα Εκτύπωση E-mail
21.03.16

Τα πρώτα βήματα του Ομπάμα στην Κούβα Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, γύρισε σήμερα σελίδα στην Ιστορία με την επίσκεψή του στην Κούβα, ένα από τα τελευταία προπύργια του κομμουνισμού, βάζοντας τέλος σε πάνω από πέντε δεκαετίες εχθρότητας.

«Πώς πάει, Κούβα;» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter καθώς το προεδρικό αεροσκάφος προσγειωνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο Jose Marti της Αβάνας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε σήμερα στην Αβάνα, γύρω στις 17:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας) και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί και είναι ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός ηγέτης που επισκέπτεται το νησί μετά την επίσκεψη του Κάλβιν Κούλιτζ, το 1928.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους Μάλια και Σάσα, ο Ομπάμα επιδιώκει με την επίσκεψή του αυτή έναν διπλό στόχο: να έρθει σε επαφή με τον κουβανικό λαό και να σταθεροποιήσει τη θεαματική προσέγγιση που άρχισε στα τέλη του 2014 με την Κούβα του Ραούλ Κάστρο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ομπάμα περιλαμβάνει συνάντηση με τον Ραούλ Κάστρο, όχι όμως και με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ.

Την Τρίτη θα μιλήσει σε ένα θεάτρο της Αβάνας και θα απευθυνθεί στον κουβανικό λαο, ενώ θα παρακολουθήσει και αγώνα μπέιζμπολ ανάμεσα στην εθνική ομάδα της Κούβας και την αμερικανική ομάδα.


Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα μεταβεί στη συνέχεια στην Αργεντινή, θέλει επίσης να βελτιώσει την εικόνα της χώρας του στη λατινική Αμερική - μια εικόνα που έχει αμαυρωθεί από τις επεμβάσεις των ΗΠΑ σ' αυτό που θεωρούσαν αυλή τους.

Από την άποψη αυτή, ο παλιός κουβανός εχθρός αποτελεί το τέλειο σύμβολο μιας νέας σχέσης με την υποήπειρο και, τη στιγμή που ολοκληρώνει τη δεύτερη προεδρική θητεία του, ο Ομπάμα επιθυμεί να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην προσπάθεια αυτή ώστε να καταστήσει δύσκολη οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση, όποιος κι αν θα είναι ο διάδοχός του το 2017.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10319&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote