Αρχική arrow ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ arrow Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Εκτύπωση E-mail
19.03.16

Κύριο άρθρο της  Greek News – Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο  της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη “Είναι στο χέρι σας κύριε Μητσοτάκη να μην ανοίξει ποτέ  ο κύκλος της ντροπής! Ως νέος πολιτικός μπορείτε να στείλτε το σωστό μήνυμα της ενότητας και να αποποιηθείτε ευγενικά μια τιμή του τελετάρχη της εθνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο, που στο τέλος μπορεί να μείνει στην ιστορία ως στίγμα διχασμού μιας κορυφαίας ενωτικής εκδήλωσης των Ελλήνων της Αμερικής!”

Αγαπητέ κ. πρόεδρε

Αν θα θέλαμε να σας ειρωνευτούμε, θα σας συγχαίραμε γιατί γίνατε ο πρώτος αρχηγός πολιτικού κόμματος της γενέτειράς μας, ο οποίος επελέγη Μέγας Τελετάρχης στην Εθνική Παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης, στην 5η Λεωφόρο. Όμως τέτοιες πρωτιές εντυπωσιάζουν μόνο αδαείς και μωροφιλόδοξους. Ο πατέρας σας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρειάστηκε να περάσει δεκαετίες στην πολιτική και τιμήθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ως τελετάρχης, μόνο αφού έγινε επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, δηλαδή αποχώρησε από την ενεργό πολιτική. Και τιμήθηκε για μια προσφορά δεκαετιών προς το έθνος. Άρα για να επιλεγείτε εσείς αμέσως μόλις γίνατε πρόεδρος της ΝΔ και για να δηλώσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Πέτρος Γαλάτουλας πως σύντομα θα είστε και πρωθυπουργός, αυτό λογικά θα πρέπει να σημαίνει κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο.

 

Κι όντως έτσι είναι! Σημαίνει ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων πέρασε τον Ρουβίκωνα, καταπατώντας εκείνες τις αρχές που καθιερώθηκαν στην πολυετή ιστορία της εθνικής μας παρελάσεως – της μαζικότερης εκδήλωσης του Ελληνισμού της Διασποράς – που θεωρούσαν την παρέλαση κτήμα όλου του Ελληνισμού και όχι αντικείμενο της όποιας κομματικής εκμετάλλευσης. Όλα αυτά τα χρόνια, οι εξ Ελλάδας πολιτικοί που έγιναν τελετάρχες εκπροσωπούσαν θεσμικές θέσεις που εκφράζουν το σύνολο των κομμάτων. Πρόεδροι βουλής, δήμαρχοι, ίσως υπουργοί Εθνικής Αμυνας, αλλά ποτέ αρχηγοί κομμάτων. Φανταστείτε, αν εσείς είσαστε ο πρωθυπουργός της χώρας και η Ομογένεια της Νέας Υόρκης προσκαλούσε ως τελετάρχη, για να πάρει πάνω του τα φώτα της προβολής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Ποιο μήνυμα θα έστελνε η παρουσία του σε Ελλάδα και Ομογένεια; Σίγουρα όχι το μήνυμα της εθνικής ενότητας που θέλει η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα να εισπράττει από τη γενέτειρα και να στέλνει.

 

Κύριε Μητσοτάκη,

 
Η Ομογένεια πάντοτε θεωρούσε καλοδεχούμενους τους Ελληνες και Κύπριους πολιτικούς, ανεξαρτήτως κόμματος. Μάλιστα καθώς η συντριπτική μας πλειοψηφία δεν πηγαίνει στην Ελλάδα για να ψηφίσει, δεν έχει κανένα λόγο να μην αγκαλιάσει το ίδιο, τον αρχηγό (βουλευτή) του ενός ή του άλλου πολιτικού κόμματος. Και να βοηθήσει την όποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία στην Ελλάδα, γιατί θεωρεί ότι έτσι βοηθά την πατρίδα κι όχι ένα κόμμα.

Η εφημερίδας μας Greek News – για παράδειγμα – επί έξι ολόκληρα χρόνια (και φέτος το Μάιο 7) διοργανώνουμε εκστρατεία για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού. Ξεκίνησε το 2010 αμέσως μετά τα γεγονότα της ΜARFIN, όταν οι ακυρώσεις κρατήσεων έπεφταν σύννεφο, και συνέχισε με κάθε εθνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα

Στην εθνική παρέλαση της Νέας Υόρκης, όποιος πολιτικός έρχεται, είτε καλεσμένος, είτε επειδή βρίσκεται για δικούς του λόγους κοντά μας, λαμβάνει τον τιμητικό τίτλο του επίτιμου τελετάρχη. Είναι παντού στην πρώτη γραμμή των επισήμων και λαμβάνει όλες τις τιμές που του πρέπουν. Πρόκειται για τίτλο που έχει τα πάντα, πλην ενός: δεν μεταφέρει η παρουσία του κανένα περαιτέρω πολιτικό μήνυμα στην Ελλάδα, ή αλλού!

 

Κύριε πρόεδρε,

 
Είμαστε σίγουροι ότι δεν επιζητήσατε προσωπικά την τιμή του Μέγα Τελετάρχη. Το πιθανότερο, κάποιοι φίλοι σας εδώ, προσωπικοί ή πολιτικοί, οι οποίοισας εκτιμούν βαθύτατα, θέλησαν να σας κάνουν αυτό το μεγάλο αλλά και πρωτόγνωρο δώρο, του τελετάρχη! Δεν το έχετε ανάγκη! Γιατί είναι στην πραγματικότητα «Μήλο της Έριδος», το οποίο θα διχάσει – ίσως για πάντα – την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, αποτελώντας την απαρχή ενός κύκλου κομματικοποίησης και κομματικών αντιπαραθέσεων. Και τελικά, αντί να υποδεχόμαστε τους πολιτικούς της γενέτειρας, ανεξαρτήτως κόμματος, ως αδέλφια, θα αναβιώνουν και στην Ομογένεια οι σκηνές ντροπής που βλέπουμε από τηλεοράσεως στην Ελλάδα, με προπηλακισμούς, απαξίωση κ.α.

 
Είναι στο χέρι σας κύριε Μητσοτάκη να μην ανοίξει ποτέ αυτός ο κύκλος της ντροπής! Ως νέος πολιτικός μπορείτε να στείλτε το σωστό μήνυμα της ενότητας και να αποποιηθείτε ευγενικά μια τιμή που στο τέλος μπορεί να μείνει στην ιστορία ως στίγμα διχασμού μιας κορυφαίας ενωτικής εκδήλωσης των Ελλήνων της Αμερικής! Αν στο πρόγραμμά σας είναι μια επίσκεψη στις ΗΠΑ, δεν χρειάζεστε τον τίτλο του τελετάρχη. Μπορείτε να είστε ούτως ή άλλως μαζί μας στην εθνική παρέλαση, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και την αγάπη όλων των μελών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

 

Με εκτίμηση
Greek News

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10315&Itemid=32

 
Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote