Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κυβερνητικό ρήγμα από τη «Μακεδονία» του Μουζάλα
Κυβερνητικό ρήγμα από τη «Μακεδονία» του Μουζάλα Εκτύπωση E-mail
16.03.16

Μουζάλας - ΚαμμένοςΜία αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη γειτονική ΠΓΔΜ (αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία»), κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης, προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και του  κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο οποίος, με ανάρτησή του στο twitter ζήτησε την άμεση παραίτηση Μουζάλα.

Η αντίδραση του Π. Καμμένου ήταν άμεση, καθώς προφανώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων -ο οποίος έχει τις γνωστές και συγκεκριμένες θέσεις του για τα εθνικά ζητήματα- υπολόγισε περισσότερο το ακροατήριο του κόμματός του και όχι τις ενδεχόμενες παρενέργειες που θα προκαλέσει η ανάρτησή του στη συνοχή της κυβέρνησης


Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛΛ., Μανταλένας Παπαδοπούλου:

Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και «γκάφες», ούτε μια φορά.

Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο... ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία μας.

Από το «εν τη ρύμη του λόγου» στο «ουδέν σχόλιο»

Πριν από το tweet του κ. Καμμένου, κυβερνητικές αρχές έκαναν λόγο για λάθος του κ. Μουζάλα που έγινε «εν τη ρύμη του λόγου», τονίζοντας πως . Όπως ανέφεραν, το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στη γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία «ΠΓΔΜ».

Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει. 

Ωστόσο, μετά την ανάρτηση του υπουργού Άμυνας, κυβερνητικές πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση του Π. Καμμένου. 

«Συγγνώμη» για την «γκάφα»

Ο Γιάννης Μουζάλας, αναγνωρίζοντας το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84».

Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα. 

«Ατόπημα»

Νωρίτερα, η αναφορά του κ. Μουζάλα είχε φέρει την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζήτησε την παραίτησή του. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί. 

Πιο συγκεκριμένα η Ν.Δ. ανέφερε στη σχετική της ανακοίνωση: 

Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες.  Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του.

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε: 

Με το ατόπημα του αυτό ο υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή,  που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10307&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote