Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Αναπάντεχη δωρεά από τους ΑΧΕΠΑ προς το ταμείο της παρέλασης
Αναπάντεχη δωρεά από τους ΑΧΕΠΑ προς το ταμείο της παρέλασης Εκτύπωση E-mail
15.03.16


Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη


Το προτεινόμενο από τον συμπρόεδρο της επιτροπής παρέλασης Γ. Καλέργιο κεντρικό σύνθημα της παρέλασης, “Έλληνες –Ήρωες σήμερα και πάντα”, η ανακοίνωση επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη σαν επίσημου τελετάρχη της φετεινής παρέλασης και η αναπάντεχη οικονομική προσφορά ύψους 25,000 δολαρίων των ΑΧΕΠΑ, αποτέλεσαν τα κυρίαρχα σημεία της 9ης πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 10ης Μαρτίου στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

Απευθυνόμενος στους περίπου 70-75 ομογενείς που έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, να επιλεγεί σαν επίσημος τελετάρχης της φετεινής παρέλασης , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσότάκης , ενώ παράλληλα τόνισε, ότι αναμένει την γραπτή απάντηση του δημάρχου Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, προκειμένου να είναι ένας εκ των τελεταρχών.

Σαν επίτιμοι τελετάρχες της παρέλασης, ορίστηκαν ο οικονομικός ελεγκτής της κομητείας του Νάσσο Γεώργιος Μαραγκός και ο Ελληνοαμερικανός Μαικλ Σερεμέτης (US Secret Service) , ενώ σύμφωνα με τον κ. Γαλάτουλα, η επιστολή πρόσκληση συμμετοχής στην παρέλαση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

Ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε επίσης, ότι οι προσκλήσεις συμμετοχής στην παρέλαση που αποστάλθηκαν στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων , είχαν αρνητική απάντηση , ενώ ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Βασίλειος Γκουρνέλος , ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια του ραδιομαραθωνίου που διεξήχθη στον Hellas Fm συγκέντρωσαν υποσχέσεις αξίας 11.000 δολαρίων .

Δίνοντας την ισχνή εικόνα των οικονομικών ο ταμίας της παρέλασης Βασίλης Πετράτος , ανακοίνωσε την είσπραξη του ποσού των 10.000 δολαρίων από το λαχείο , την είσπραξη 35.000 δολαρίων από το λεύκωμα , ενώ η κ. Ευαγγελία Βαρθόλομου από την επιτροπή λαχείου, ανακοινώνοντας την κυκλοφορία 6.000 λαχνών , επεσήμανε τις επισκέψεις της επιτροπής παρέλασης σε διάφορες Θρησκευτικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής.

Την ανακοίνωση της αναπάντεχης οικονομικής εισφοράς των ΑΧΕΠΑ ,έκανε ο πρώην ταμίας της παρέλασης Σπύρος Βασιλάκης, ο οποίος επισημαίνοντας την διαχρονική στήριξη των ΑΧΕΠΑ στην Ελληνική παρέλαση , επεσήμανε ότι εκτός από την αγορά των 1.000 λαχνών συνολικής αξίας 20.000δολαρίων, η οργάνωση θα αγοράσει τρία τραπέζια στο τιμητικό δείπνο του Χίλτον και παράλληλα, θα προσφέρει το ποσόν των 1.000 δολαρίων στο αναμνηστικό λεύκωμα της παρέλασης.

Την κατάθεση συμμετοχής 10 υποψηφίων Ελληνοαμερικανίδων για τον διαγωνισμό της Μις Ανεξαρτησία, που θα διεξαχθεί την 19 Μαρτίου στο “Σταθάκειο” ανακοίνωσε η πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αυγερινή Κατέχη, ενώ ο υπεύθυνος του διαγωνισμού χορευτικών τμημάτων Στέφανος Αμανατίδης ανακοίνωσε την συμμετοχή 25 χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές.


Την συμμετοχή και στήριξη του τηλεμαραθώνιου που θα πραγματοποιη
θεί στις 20 Μαρτίου από το ομογενειακό τηλεοπτικό κανάλι NGTV, ζήτησε η γραμματέας της παρέλασης Νομική Καστανά , ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών συλλόγων Σπύρος Μεζίτης , αναφέρθηκε στο διήμερο συνέδριο (7-8 Απριλίου) που θα πραγματοποιηθεί στο “Σταθάκειο” με κεντρικό θέμα το προσφυγικό.

Χαιρετισμούς και μήνυματα στήριξης της παρέλασης απηύθυναν ο πρόξενος της Ελλάδας Μάνος Κουμπαράκης , ο πρόεδρος της οργάνωσης Ελληνοαμερικανών ιδιοκτητών Γεώργιος Κίτσιος , η πρόεδρος της επιτροπής γυναικών Χριστίνα Κωστάκη και ο ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10306&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 17.03.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote