Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Απογοητευτικά τα νούμερα του ταμείου παρέλασης
Απογοητευτικά τα νούμερα του ταμείου παρέλασης Εκτύπωση E-mail
07.03.16

Νέα Υόρκη-Του Σάκη Σερέτη

Στην επίτευξη του εξαιρετικά υψηλού στόχου συγκέντρωσης των 550.000 δολαρίων, ποσόν που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Πέτρο Γαλάτουλα , αποτυπώνει την νεότερη εκδοχή των εξόδων προπαρασκευής και οργάνωσης της φετεινής παρέλασης, έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της η οργανωτική επιτροπή παρέλασης και για άλλη μια φορά, απηύθυνε εκκλήσεις για ενεργοποίηση του Ελληνισμού και άμεση οικονομική στήριξη του ταμείου της παρέλασης.

Χαρακτηριστική αποτύπωση του δυσάρεστου κλίματος, αποτελεί η αναφορά του ταμία της παρέλασης Βασίλη Πετράτου, ο οποίος για μια ακόμη φορά δεν ανακοίνωσε τα ποσά του ταμείου και περιορίστηκε να δηλώσει “το ταμείο δεν είναι ανθηρό , βρίσκεται πολύ χαμηλά και μερικές χιλιάδες έχουν μέχρι σήμερα συγκεντρωθεί”.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι την ίδια εποχή πέρυσι , ο τότε ταμίας της παρέλασης Σπύρος Βασιλάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ανέφερε την ύπαρξη του ποσού των 65.000 δολαρίων στο ταμείο της παρέλασης , ενώ η σύγκριση με την προπέρσινη αντίστοιχη ημερομηνία , όπου είχαν συγκεντρωθεί 220.000 δολάρια, αποδεικνύει την τεράστια διαφορά, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της διοργάνωσης .

Στον χαμηλό αριθμό των 16 μέχρι τώρα αιτήσεων συμμετοχής στην παρέλαση, εστίασε την ομιλία του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου , ενώ η γραμματέας της παρέλασης Νομική Καστανά, η οποία μαζί με τον Βασίλειο Πετράτο ορίστηκαν οι εκφωνητές της παρέλασης , ζήτησε να αποσταλούν έγκαιρα από τους συλλόγους που θα συμμετάσχουν, οι πληροφορίες τους σε ένα κείμενο περίπου 200 λέξεων .

Επισημαίνοντας την ουσιαστική συμβολή των αείμνηστων Νικόλαου Μπούρα και Μαικ
λ Τζαχάρη, στην κάλυψη των εξόδων της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης των παρελάσεων τα τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , ανέφερε ότι “το λεύκωμα της φετεινής παρέλασης, θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη τους, καθώς θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά τους”.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου στο “Σταθάκειο”, συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Ε. Κουμπαράκης , ο οποίος εκφράζοντας την στήριξη του γενικού προξενείου , ζήτησε από τους ομογενείς να ενεργοποιηθούν και να στηρίξουν τις προσπάθειες των επιτροπών της παρέλασης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του συμπροέδρου της επιτροπής παρέλασης Γεώργιου Καλλέργιου.

“Οι επισκέψεις της επιτροπής παρέλασης στις κοινότητες συνεχίζονται” ανέφερε ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης και υπεύθυνος του λαχείου Βασίλειος Γκουρνέλος , ενώ εστιάζοντας στην ενίσχυση του ταμείου παρέλασης , αναφέρθηκε στην διεξαγωγή ραδιομαραθωνίου την 7η Μαρτίου στον Ομογενειακό σταθμό Hellas Fm και στον τηλεμαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στο NGTV από τις 4-11το βράδυ .

“Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και πρέπει να υπάρξουν στην παρέλαση πανό με εκκλήσεις στήριξης και βοήθειας από την Αμερική” τόνισε ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ , ενώ παράλληλα κατέθεσε την πρόταση να επιλεγεί για τελετάρχης της παρέλασης ο ομοσπονδιακός Ελληνοαμερικανός βουλευτής του Μέρυλαντ Τζον Σαρμπάνης.

“Να γίνουμε κιβωτός και να διαφυλάξουμε ότι πιο Ελληνικό υπάρχει” ανέφερε ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας , ενώ αναφερθείς στο θέμα των τελεταρχών , επεσήμανε ότι περιμένουν απαντήσεις από τους ηθοποιούς, Τομ Χανκς, Τζον Στάμος και Νια Βάρνταλος, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες , αναμένεται η απάντηση του δημάρχου Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

Παρέμβαση σχετικά με την αναλογική κάλυψη των εξόδων της προεδρικής φρουράς , της οποίας αγήματα θα συμμετάσχουν στις παρελάσεις της Φιλαδέλφειας και του Σικάγου, από τις ομώνυμες ομοσπονδίες , καθώς επίσης και για την επικινδυνότητα χρήσης του Σταθάκειου, η οποία αποτυπώνεται στην δημοσιευθείσα επιστολή του αρχιτέκτονα Γ. Γεωργόπουλου , έκανε ο κ. Βασίλειος Καρβέλης , ενώ ο κ. Γεώργιος Χρυσομαλλίδης ,εισηγήθηκε να συμμετέχει υποχρεωτικά με το ποσόν των 1.000 δολαρίων ο κάθε σύλλογος-μέλος της Ομοσπονδίας στην αντιμετώπιση των εξόδων της παρέλασης .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10281&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.03.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >