Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Να …αλωνίζουν οι «Άνθιμοι» στα σχολεία, ζητά βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ
Να …αλωνίζουν οι «Άνθιμοι» στα σχολεία, ζητά βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Εκτύπωση E-mail
06.03.16

Ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος αποκαλεί «προσπάθεια αλλοίωσης του ορθόδοξου χαρακτήρα της χώρας» το να ελέγχονται οι λόγοι των κληρικών όταν επισκέπτονται σχολικές μονάδες. Επικαλείται τον Μητροπολίτη Άνθιμο

Φωτογραφία:Nick Paleologos / SOOC

Να επιτρέπεται η ανεξέλεγκτη είσοδος κληρικών στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και να μπορούν να κηρύττουν ότι επιθυμούν χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας ζητά με
ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Β’Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος. Αφορμή εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας όπου ζητείται ο προ-έλεγχος των κηρυγμάτων των ιερωμένων στις σχολικές μονάδες.

Στο κείμενο ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας επισείει την απειλή της …αλλοίωσης του ορθόδοξου χαρακτήρα της χώρας καταγγέλλοντας γραφειοκρατική παρεμπόδιση της επαφής των κληρικών με την νεολαία. Μάλιστα επικαλείται καταγγελίες του Μητροπολίτη ‘Ανθιμου, ιδιαίτερα γνωστού για το ξενοφοβικό, ομοφοβικό και σκοταδιστικό του λόγο.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Δ.Καμένος «η χώρα μας είναι συνυφασμένη με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία. Όπως άλλωστε το ίδιο το ισχύον Σύνταγμα αναφέρει, η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και μεταξύ άλλων έχει σκοπό την «ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης» των Ελλήνων». Υποστηρίζει επίσης ότι «η απαγόρευση λοιπών των εκπροσώπων της εκκλησίας να επισκέπτονται τα σχολεία και να αναπτύσσουν ισχυρή και άμεση σχέση και επαφή με τη νεολαία, την ώρα που δίνονται άδειες για δημιουργία Τζαμιών στην Αθήνα,  και για επισκέψεις των μαθητών σε μουσεία Ισλαμικής Τέχνης, δημιουργούν δυστυχώς συνειρμικά υπόνοιες για προσπάθεια αλλοίωσης του ορθόδοξου χαρακτήρα της χώρας».

Παράλληλα ασκεί κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας πως ανάσυρση της εγκυκλίου από το χρονοντούλαπο που κυκλοφόρησε στα σχολεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική και που αναφέρει ότι «η είσοδος τρίτων στο σχολείο για πραγματοποίηση εκδηλώσεων, παραστάσεων ή ομιλιών, όπως για  διεξαγωγή ερευνών σε σχολικό πλαίσιο, απαιτεί τη σχετική έγκριση ώστε να υπάρχει έλεγχος των λόγων που οι κληρικοί επισκέπτονται τα σχολεία»  δεν είναι τυχαία. Με αυτό τον τρόπο και τη γραφειοκρατία πλέον που δημιουργείται δυστυχώς θέτονται αμέσως εμπόδια στους διευθυντές να ανοίξουν τα σχολεία τους αλλά και στους μαθητές να ζητήσουν την επίσκεψη εκπροσώπων της Εκκλησίας».

Τέλος ο Δ.Καμμένος επικαλείται επισημάνσεις του Μητροπολιτη ‘Ανθμιμου λέγοντας πως «σύμφωνα μάλιστα με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ο υπουργός Παιδείας, ζήτησε από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στον προϊστάμενο του τμήματος εκπαίδευσης του υπουργείου, προκειμένου να εξακριβωθεί πόσες φορές μέχρι σήμερα ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, επισκέφτηκε νόμιμα γυμνάσια και λύκεια της μητροπόλεως για να μιλήσει σε μαθητές».

.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10276&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote