Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Γιατί η Μέρκελ αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα και τον Τσίπρα
Γιατί η Μέρκελ αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα και τον Τσίπρα Εκτύπωση E-mail
05.03.16

Γιατί η Μέρκελ αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα και τον Τσίπρα Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε την άποψη ότι τα σύνορα στην Ειδομένη θα πρέπει να τα θεωρούμε κλειστά, «δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο και προετοιμαζόμαστε για τις συνέπειες αυτής της πράξης».

Η Ελλάδα λοιπόν, κινδυνεύει να μετατραπεί από χώρα transit, σε χώρα εγκατάστασης για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ περιοδεύει στις βαλκανικές χώρες, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα βρίσκεται στην Τουρκία όπου αναμένεται να συναντήσει διαδοχικά τους Αχμέτ Νταβούτογλου και Ταγίπ Ερντογάν, ενώ νωρίτερα την Πέμπτη θα βρεθεί στην Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν από την Άγκυρα να εφαρμόσει με γρηγορότερους ρυθμούς το σχέδιο δράσης με το οποίο δεσμεύεται να εμποδίσει τις αναχωρήσεις μεταναστών προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια.

Στο προσφυγικό, δεν χωράει αμφιβολία ότι η Άνγκελα Μέρκελ αναδεικνύεται στον καλύτερο φίλο και σύμμαχο της Ελλάδας. Μόλις χθες η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «όποιος κλείνει σύνορα, δεν επιτυγχάνει τίποτα κατά των αιτίων της προσφυγικής κίνησης» καθώς επίσης και ότι «η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα».

Δεν είναι τυχαίο ότι η γαλλική εφημερίδα Λε Μοντ, σε άρθρο γνώμης της Σεσίλ Ντικουτριέ, επισημαίνει πως «η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι σήμερα στο ίδιο καράβι, ή θα βουλιάξουν μαζί, ή θα τους χαιρετήσουμε μια μέρα σαν ήρωες που κράτησαν ψηλά τα χρώματα και την τιμή της Ευρώπης».

Η αρθρογράφος τονίζει ότι η Μέρκελ «κινδυνεύει να περάσει στην Ιστορία, ως η ηγέτιδα που προκάλεσε την αποτυχία της Ευρώπης από υπερβολική αφέλεια» και προσθέτει ότι για να αποφύγει αυτή την ατίμωση έχει ανάγκη τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καλείται να υλοποιήσει τα spots ώστε οι μετανάστες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν αξίζει να ρισκάρουν τη ζωή τους για να αποκλεισθούν σε μια χώρα όπου το ποσοστό ανεργίας είναι 25%.

Όμως τα κίνητρα της Μέρκελ δεν φαίνεται να είναι αποκλειστικά ανθρωπιστικά. Η Γερμανική οικονομία έχει ανάγκη τους πρόσφυγες για να ανακάμψει! Λόγω των προσφυγικών ροών, το Γερμανικό ΑΕΠ υπολογίζεται ότι αυξήθηκε το 2015 περισσότερο από 2 δισ. δολάρια. Στη Γερμανία, η αναλογία συνταξιούχων προς εργαζομένους αυξάνεται και ο αριθμός των νέων ανθρώπων μειώνεται, όπως και τα έσοδα από εισφορές και φόρους.

Εκτιμάται ότι η Γερμανία θα μπορούσε να απορροφήσει μισό εκατομμύριο πρόσφυγες το χρόνο, για αρκετά χρόνια και ότι αυτό θα μπορούσε να φέρει μεγάλη αύξηση στο ΑΕΠ της χώρας, μεγαλύτερη από 3% ετησίως.

Με λίγα λόγια, η Μέρκελ δεν αγάπησε ξαφνικά τον Τσίπρα, ούτε ευαισθητοποιήθηκε από το δράμα των προσφύγων. Είναι οι ανάγκες της οικονομίας που την οδηγούν σε αυτή τη στάση…

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10273&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 05.03.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote