Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κρίσιμα ραντεβού πριν τη Σύνοδο
Κρίσιμα ραντεβού πριν τη Σύνοδο Εκτύπωση E-mail
03.03.16

Την ευκαιρία να αποσπάσει δηλώσεις στήριξης από Ευρωπαίο αξιωματούχο, πριν από την καθοριστική Σύνοδο των Βρυξελλών για το προσφυγικό, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος -σε ρόλο... «γεφυροποιού» ανάμεσα στην Αυστρία, την Ελλάδα και την Τουρκία- πραγματοποιεί μία μίνι περιοδεία πριν από την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, της 7ης Μαρτίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον Τουσκ την υπεύθυνη, αλλά και δίκαιη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης κι από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα αιτηθεί την επιτάχυνση της διαδικασίας μετεγκατάστασης των προσφύγων από τη χώρα μας, την ταχεία καθιέρωση του μηχανισμού επανεγκατάστασής τους από την Τουρκία, τον αποκλεισμό μονομερών ενεργειών και την παροχή άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα διαπιστώσει τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και την τακτική που αναμένεται να ακολουθήσει η Αθήνα στη Σύνοδο των Βρυξελλών. Ο ίδιος αναμένεται να κάνει λόγο για την ανάγκη αποτελεσματικών ελέγχων στα ευρωπαϊκά σύνορα και για την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν.

Μετά τη συνάντηση με Τουσκ, ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει μέρος στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να καθορίσει την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα - την οποία θα εισηγηθεί ο πρωθυπουργός στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών της Παρασκευής. Σημειώνεται ότι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν προαναγγείλει ότι δεν πρόκειται να δώσουν το «πράσινο φως» στον πρωθυπουργό για την άσκηση «βέτο» στην ευρωπαϊκή Σύνοδο των Βρυξελλών.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες συνδέουν την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως δεν προτίθεται στο οικονομικό πεδίο να προτάξει «τις κρίσεις, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης τη μεταναστευτική κρίση για την επίτευξη ευελιξίας... δεν είναι ο στόχος μου».

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10270&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote