Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΗΠΑ: Έρευνα για τα κατεστραμμένα βίντεο της CIA Εκτύπωση E-mail
03.01.08

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι αρχίζει δικαστική έρευνα για το θέμα της καταστροφής βιντεοκασετών της CIA, στις οποίες είχαν καταγραφεί εικόνες από ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατική δράση.

«Υπάρχει βάση για την έναρξη έρευνας για το θέμα και έκανα τα βήματα για να αρχίσει αυτή η έρευνα», αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Μουκάσι.

Η CIA αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι το 2005 κατέστρεψε βιντεοκασέτες στις οποίες είχαν καταγραφεί εκατοντάδες ώρες από ανακρίσεις δύο υπόπτων για συμμετοχή στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, νομικών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ανακρίσεις αυτές πιστεύεται ότι έγιναν το 2002 και υπάρχουν υποψίες ότι για να ασκηθούν πιέσεις στους υπόπτους τους υπέβαλαν στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο γενικός επιθεωρητής της CIA ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλία για να διερευνηθεί η υπόθεση. Παράλληλα έρευνα διεξάγεται και από το κογκρέσο. Η CIA έδωσε διαβεβαιώσεις ότι «θα συνεργασθεί πλήρως στο πλαίσιο της έρευνας, όπως έχει κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1027&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote