Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Φίτσο: Ένα hotspot στην Ευρώπη, η Ελλάδα
Φίτσο: Ένα hotspot στην Ευρώπη, η Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
03.03.16

Φίτσο: Ένα hotspot στην Ευρώπη, η Ελλάδα Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της Σένγκεν. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φίτσο τόνισε ότι αν η Ελλάδα δεν πράξει όλα όσα οφείλει στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, τότε θα υπάρξει μόνο ένα hotspot στην Ελλάδα και αυτό θα ονομάζεται Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Φίτσο, οι ευρωπαίοι είχαν προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα από το καλοκαίρι του 2015 για αυτό που επρόκειτο να συμβεί σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.

«Κύριε Τσίπρα, εάν δεν πράξετε εκείνα για τα οποία έχετε δεσμευθεί στα σύνορα, θα υπάρξει ένα και μόνο hotspot το οποίο θα ονομάζεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σας ευθύνη, γιατί δεν κάνατε τίποτε μέχρι τώρα στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της κεντροευρωπαϊκής χώρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske Noviny ο Σλοβάκος πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση που η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν σε άλλη γραμμή, όπως για παράδειγμα την πΓΔΜ.

Ο κ. Φίτσο βρέθηκε σήμερα στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και να συνομιλήσει με τους Σλοβάκους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους από την πΓΔΜ.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10269&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote