Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ο Ελληνοαμερικανός ήρωας Αλεκ Σκαρλάτος θα ηγηθεί της παρέλασης στην Νέα Υόρκη
Ο Ελληνοαμερικανός ήρωας Αλεκ Σκαρλάτος θα ηγηθεί της παρέλασης στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
02.03.16

Νέα Υόρκη Του Σάκη Σερέτη

Alek Skarlatos Celebrity ProfileΟ παρασημοφορηθείς από τους προέδρους της Γαλλίας και των ΗΠΑ, νεαρός Ελληνοαμερικανός ήρωας Αλεκ Σκαρλάτος -μέλος της εθνοφρουράς του Όρεγκον-αποδέχτηκε την πρόταση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και θα είναι ένας εκ των τριών τελεταρχών της Ελληνικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν .

“Τα παιδιά μας θα πρέπει να έχουν τέτοια ινδάλματα” τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας από το βήμα της 7ης πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση , η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 60 ομογενών , το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

“Η επιτροπή παρέλασης σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, έχει ήδη προτείνει από πολύ καιρό στον δήμαρχο Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο και τον Ελληνοαμερικανό ηθοποιό Τζον Στάμο , να ηγηθούν της Ελληνικής παρέλασης” ανέφερε ο κ. Γαλάτουλας , ενώ παράλληλα γνωστοποίησε την συμμετοχή του δήμαρχου Χίου Μανώλη Βουρνούς , του δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου και του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου , ο οποίος εκλέγεται στο νησί τ
ης Λέσβου.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που θα επισκεφθούν την πόλη μας για την παρέλαση , αναμένεται να έρθει για 3η χρονιά, ο απόστρατος στρατηγός και συγγραφέας Φραγκούλης Φράγκος και ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ ο επικεφαλής του secret service στο Λονγκ Άιλαντ Μαικλ Σερεμέτης, ορίστηκε επίτιμος τελετάρχης της φετεινής παρέλασης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος , ο πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Γεώργιος Καλλέργιος , η υπεύθυνη έκδοσης του λευκώματος Ελένη Ψαρά και ο ταμίας της παρέλασης Βασίλης Πετράτος, ο οποίος επεσήμανε τα χαμηλά μέχρι στιγμής έσοδα τους ταμείου.

Από την παρέμβαση που έκανε η ομογενής Άντζυ Γιάννα σχετικά με την πιθανή επιλογή γυναίκας στην θέση του τελετάρχη της παρέλασης, αποκαλύφθηκε ότι η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος Αριάννα Χάφινγκτον δεν αποδέχτηκε την σχετική πρόταση , ενώ σύμφωνα με τον συμπρόεδρο Βασίλειο Γκουρνέλο το Σαββατοκύριακο που πέρασε, θα άρχιζαν οι επισκέψεις κλιμακίου της επιτροπής παρέλασης στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να ζητηθεί η στήριξη του ταμείου της παρέλασης .

Ευχάριστη νότα της συνεδρίασης, αποτέλεσε η παρουσία τμήματος των ποδοσφαιρικών ομάδων του Παγκύπριου “Ελευθέρια”, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια του χώρου που προπονούνται τα 350 παιδιά που απαρτίζουν το δυναμικό της ακαδημίας τους , ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τους Έβρο Καβάζη , η αστυνομία της περιοχής αρνήθηκε να διαθέσει έναν αστυνομικό για το διάστημα που διαρκούν οι προπονήσεις .

“Το θέμα αυτό δεν πρέπει να παραμείνει άλυτο και εφόσον χρειαστεί, θα πρέπει να συγκεντρώσουμε 100.000 υπογραφές και να τις στείλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Νέας Υόρκης” τόνισε ο κ. Γαλάτουλας, ενώ ο υπεύθυνος νεολαίας της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κοκόλης αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση των νέων που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου στο “Σταθάκειο”.

Η συνεδρίαση έκλεισε με την αναφορά του αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Παπαζαφειρόπουλου , ο οποίος προανήγγειλε την έναρξη γευμάτων αγάπης για όλους , με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 1η Μαρτίου. Το φαγητό θα παρασκευάζεται στην κουζίνα του “Σταθάκειου” από εθελοντές της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και θα προσφέρονται κάθε Τρίτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα στην ισόγεια αίθουσα του ίδιου κτηρίου.

Για την σχετική πρωτοβουλία θα υπάρξουν καταχωρήσεις στον ομογενειακό τύπο , καθώς επίσης θα διανεμηθούν εκατοντάδες αφίσες στην ευρύτερη περιοχή .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10268&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.03.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >