Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η Apple κατασκευάζει το iPhone που δεν χακάρεται
Η Apple κατασκευάζει το iPhone που δεν χακάρεται Εκτύπωση E-mail
26.02.16

Η Apple κατασκευάζει το iPhone που δεν χακάρεται Ο αμερικανικός κολοσσός πληροφορικής και τεχνολογίας Apple έχει ήδη ξεκινήσει να επικεντρώνει την ενέργειά του σε ένα καινούργιο και ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ –την κατασκευή του iPhone που δεν μπορεί να χακαριστεί όχι μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά ούτε από τους ίδιους τους προγραμματιστές της εταιρίας!

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε, όπως γράφουν οι New York Times, μετά από τις επιθέσεις στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια. Αυτή τη στιγμή, η Apple μπορεί να παρακάμψει τον κωδικό ασφαλείας του ιδιοκτήτη του iPhone για να μπορεί να εγκαθιστά νέο λογισμικό.

Αυτό το «παραθυράκι» είναι και ο λόγος για τη διαμάχη μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της εταιρίας, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να «χακαριστεί» το iPhone ενός από τους δράστες του μακελειού και ο κολοσσός αρνείται πεισματικά.

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times, που επικαλείται πηγές μέσα από την Apple, αποκαλύπτει ότι η εταιρία ξεκίνησε να… κλείνει αυτό το «παραθυράκι». Σε περίπτωση που τα καταφέρει, τότε η επόμενη γενιά των «έξυπνων» κινητών θα είναι αδύνατον να χακαριστεί –τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10254&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote