Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Τελετή απονομής διπλωμάτων Ελληνομάθειας στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον
Τελετή απονομής διπλωμάτων Ελληνομάθειας στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Εκτύπωση E-mail
23.02.16

Amb_Panagopoulos2.JPG

( Ουάσιγκτον)  

Σε μια ειδική τελετή στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον απονεμήθηκαν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, τα Διπλώματα Ελληνομάθειας  στους επιτυχόντες σπουδαστές ελληνικής γλώσσας.
 

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Χρίστος Παναγόπουλος συνεχάρη τους επιτυχόντες και σημείωσε ότι η εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας δημιουργεί μια άμεση και ζωντανή σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνόφωνη λογοτεχνία, τη σύγχρονη Ελλάδα.

«Ο συμπυκνωμένος πλούτος των ελληνικών, ο ταυτόχρονα διαχρονικός και διεθνής χαρακτήρας της γλώσσας μας, την καθιστά για το χρήστη της ένα πολύτιμο κεφάλαιο ζωής, ένα πραγματικό πλεονέκτημα γνώσης με αστείρευτα πεδία εφαρμογής», τόνισε ο Πρέσβης της Ελλάδος, επισημαίνοντας την πληθώρα των ελληνικών λέξεων που χρησιμοποιούνται διεθνώς στην επιστήμη, τη φιλοσοφία και την τέχνη.

Τα διπλώματα απένειμαν στους 40 επιτυχόντες σπουδαστές ο κ. Πρέσβης και ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κ. Δ. Αγγελοσόπουλος. Την εκδήλωση χαιρέτησε η συντονίστρια εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου Νέας Υόρκης κα  Θ. Χατζηγιάννογλου, ενώ παρόντες ήταν οι γονείς και συγγενείς των σπουδαστών.

Οι εξετάσεις Ελληνομάθειας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η  εξεταστική διαδικασία διενεργείται την ίδια ημέρα σε εκατοντάδες εξεταστικά κέντρα παγκοσμίως.

Τα επίπεδα των πιστοποιητικών Ελληνομάθειας αντιστοιχίζονται πλήρως με τα επίπεδα που περιγράφει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) και δίνουν credits γλωσσομάθειας σε αρκετά Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Amb_Panagopoulos.JPG

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10248&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote