Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Εντυπωσιακή αύξηση κόστους της φετεινής παρέλασης στην Νέα Υόρκη
Εντυπωσιακή αύξηση κόστους της φετεινής παρέλασης στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
23.02.16

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Η αναφορά των εξόδων διοργάνωσης της φετεινής παρέλασης, τα οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα έχουν αυξηθεί σημαντικά και αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσόν των 500.000 δολαρίων, αποτέλεσε το βασικό θέμα 6ης πανομογενειακής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 φεβρουαρίου στο “Σταθάκειο” παρουσία περίπου 55 ομογενών.

Στην συνεδρίαση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Μαικλ Τζαχάρη , ο οποίος συνεισέφερε για αρκετά χρόνια με το ποσόν των 30.000 δολαρίων, στην ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων που θα προσελκύσουν τους νέους στην προετοιμασία και διεξαγωγή της εθνικής μας παρέλασης με βασικό ζητούμενο την παράδοση της σκυτάλης , τόνισε ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος , ενώ παράλληλα, προανήγγειλε την έναρξη προπαρασκευής και παροχής γευμάτων αγάπης για όλο τον κόσμο , από την Τρίτη 2 Μαρτίου στην ισόγεια αίθουσα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .

Εστιάζοντας στην ανάγκη αυξημένης συμμετοχής στις πανομογενειακές συνεδριάσεις ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Γεώργιος Καλλέργιος , αναφέρθηκε στην συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης και στην συμμετοχή περίπου 50 παιδιών που προέρχονται από τις ομάδες της Αστυνομικής αθλητικής ακαδημίας (PAL) .


Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στην Νέα Υόρκη πρέσβης Βασίλειος Φιλίππου, ο οποίος πλέκοντας το εγκώμιο του κ. Πέτρου Γαλάτουλα , απηύθυνε έκκληση συμμετοχής στην παρέλαση με βασικό στόχο την ενότητα και την διαιώνιση των ιδανικών της πατρίδας.

Στις χαμηλών αριθμών οικονομικές εισφορές προς το ταμείο της παρέλασης αναφέρθηκε και ο ταμίας Βασίλης Πετράτος , ο οποίος εστιάζοντας στις προσπάθειες που καταβάλλονται , ανέφερε την πιθανή συμμετοχή γνωστής πολυεθνικής επιχείρησης επίπλων στον εορτασμό της εθνικής μας παρέλασης .

Απευθύνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στου συμμετέχοντες ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και υπεύθυνος του δείπνου στο ξενοδοχείο Χίλτον Φίλιπ Κρίστοφερ, απηύθυνε έκκληση συμμετοχής στις διεργασίες της παρέλασης , ενώ εστιάζοντας στην εξεύρεση 20 χορηγών που θα καταβάλλουν το ποσόν των 5.000 δολαρίων έκαστος για το τιμητικό δείπνο της 9ης Απριλίου, ζήτησε την δημιουργία ξεχωριστού ταμείου για την εκδήλωση του Χίλτον , προκειμένου “ να γίνονται σωστές δουλειές και να μην υπάρχουν προβλήματα”.

Εστιάζοντας στην περυσινή επιτυχία της εκδήλωσης του Χίλτον ο κ. Κρίστοφερ, ζήτησε την έγκαιρη συμμετοχή των ομογενειακών οργανώσεων και αναπτύσσοντας τις σκέψεις του σχετικά με τις δύσκολες στιγμές που διανύουν Ελλάδα και Κύπρος , κάλεσε τους ομογενείς να δώσουν δυναμικό παρών στην παρέλαση , ενώ εστιάζοντας στο προσφυγικό, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η Τουρκία εκμεταλλεύεται το πρόβλημα , ίσως γιατί διαθέτει καλύτερους πολιτικούς , αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να επιτύχουμε”.

Την διαπίστωση, ότι η αναγνώριση του Μαρτίου σαν πολιτιστικός μήνας των Ελλήνων της Αμερικής, θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα από τις πολιτειακές αρχές της Νέας Υόρκης , κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης , ενώ αναφερθείς στην οικονομική επιτυχία της παρέλασης , εστίασε στην πώληση λαχείων και διαφημιστικών καταχωρήσεων στο αναμνηστικό λεύκωμα της παρέλασης .

Στην επιβεβλημένη επιτυχία της παρέλασης και την συγκέντρωση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων, τους οποίους αναμένεται να ξεκινήσει η αναζήτηση τους από την επόμενη εβδομάδα, με την μέθοδο “Πόρτα –πόρτα” αναφέρθηκε η εκπαιδευτικός Ελευθερία Οίκουτα, ενώ υπενθυμίζοντας ότι η παρέλαση είναι υπόθεση όλων μας , κάλεσε τους ομογενείς να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους την προετοιμασία και διεξαγωγή της παρέλασης .

Υπενθυμίζοντας αρχικά την ανάγκη στήριξης του ταμείου της παρέλασης , η υπεύθυνη της επιτροπής γυναικών Χριστίνα Κωστάκη, αναφέρθηκε στην οργάνωση και διεξαγωγή μιας χοροεσπερίδας , της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο βρεφοκομείο Αθηνών “Μητέρα”, καθώς επίσης και στον οργανισμό έρευνας και στήριξης γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του Μαστού .

“Έχουμε μοιράσει μέχρι στιγμής γύρω στις 3.500 λαχεία” τόνισε o υπεύθυνος του λαχείου και συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Βασίλης Γκουρνέλος , ενώ εστιάζοντας στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προώθηση των λαχνών , ανέφερε ότι έχουν σταλεί σε 75 επιφανείς Ομογενείς , εκκλήσεις για οικονομική στήριξη του ταμείου της παρέλασης.

Ανεβάζοντας το κόστος μετάβασης και παραμονής των Ευζώνων στην παρέλαση της Νέας Υόρκης , στο ποσόν των 100.000δολαρίων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , ανακοίνωσε ότι εντόπισε στην Πενσυλβάνια , έναν πρώην Εύζωνα - 92 ετών σήμερα- , ο οποίος είχε συμμετάσχει με το άγημα των Ελλήνων Ευζώνων στην πρώτη παρέλαση των Ελλήνων στο Μανχάταν την περίοδο του 1949 .

Την αποστολή των Ευζώνων υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο La Guardia ο τότε αρχιεπίσκοπος Αμερικής Μιχαήλ και συνεπιβάτης των Ευζώνων ήταν η Σοφία Βέμπο, τόνισε ο κ. Γαλάτουλας , ενώ παράλληλα ανέφερε ότι καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για το οικοδόμημα της παρέλασης .

“Θα ήθελα ο μεγαλύτερος χορηγός της παρέλασης να είναι η Atlantic Bank , γιατί εμείς , αυτήν αισθανόμαστε Ελληνική τράπεζα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλάτουλας και παράλληλα προέτρεψε την διοίκηση της τράπεζας, να προσφέρει την υψηλότερη χορηγία από άλλες τράπεζες.

“Είναι μέγα ψέμα ότι ξοδεύουμε τα λεφτά του ταμείου της παρέλασης για τα λειτουργικά έξοδα της Ομοσπονδίας και όποιος έχει στοιχεία τον προκαλώ να το καταγγείλει” , ανέφερε επίσης ο κ. Γαλάτουλας , ενώ ολοκληρώνοντας , τόνισε ότι “το ταμείο της παρέλασης μάλλον μας χρωστάει λεφτά και το ξέρουν τα συμβούλια”…

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10246&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.03.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >