Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πρωτοχρονιά στον κόσμο Εκτύπωση E-mail
01.01.08
Η περίφημη πλατεία Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη γιόρτασε αυτή την Πρωτοχρονιά την 100η επέτειο της με βροχή από κονφετί, τα οποία είχαν πάνω τους μηνύματα κι ευχές απ’ όλον τον κόσμο. Τα μηνύματα, που εστάλησαν είτε στον δικτυακό τόπο ή κολλήθηκαν με το χέρι στον ειδικό «ευχετήριο τοίχο» στην ίδια πλατεία, πετάχθηκαν στον αέρα και κάλυψαν το πλήθος που είχε συρρεύσει.

Οι Νεοϋορκέζοι καλούνται επίσης «να ξεφορτωθούν τις παλιές αποσκευές τους» στον ίδιο χορό από κονφετί, παραδίνοντας για σκόρπισμα στον αέρα έγγραφα που τους θυμίζουν άσχημες στιγμές στην προηγούμενη χρονιά.
Στον σωρό για το ξεφόρτωμα μπορούν να προστεθούν οι αναμνήσεις από κακά κουρέματα, μισητή μουσική, ενδυματολογικές καταστροφές και φωτογραφίες από αποτυχημένους δεσμούς. «Καμμιά φορά θα πρέπει ν’ αφήνεσαι», τονίζει ο Τιμ Τόμπκινς, πρόεδρος της Συμμαχίας Τάιμς Σκουέαρ. Η Συμμαχία τονίζει πως η Πρωτοχρονιά είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για «νέα ξεκινήματα, δεύτερες ευκαιρίες, και νέες ανακατατάξεις».

Μόσχα

Περίπου 50.000 Μοσχοβίτες συγκεντρώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κόκκινη Πλατεία για να παρακολουθήσουν το μεγάλο υπαίθριο κονσέρτο, να κάνουν πατινάζ στον πάγο και ν’ ακούσουν τις καμπάνες του Κρεμλίνου ν’αναγγέλουν με δώδεκα κτυπήματα τον ερχομό του Νέου Έτους, 2008. Μία ζώνη ασφαλείας είχε ορισθεί περιμετρικά της Κόκκινης Πλατείας για τα πελώρια πυροτεχνήματα, που θ’ άναβαν συμβολικά στον εμβληματικό αυτό χώρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Το παγοδρόμιο που είχε στηθεί θα παρέμενε εκτάκτως ανοικτό γι’ άλλη μίαμιση ώρα λόγω της Παραμονής. Εντούτοις, η πλειονότητα των Ρώσων (74%) είχε δηλώσει σε σχετική σφυγμομέτρηση πως θα παρέμενε να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά στο σπίτι, ενώ το 17% δήλωσε πως θα επισκεπτόταν φίλους.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, του οποίου η θητεία λήγει σε λίγους μήνες, παρουσίασε έναν θετικό απολογισμό για τα οκτώ χρόνια της προεδρίας του, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για την «αναγέννηση της χώρας», στις ευχές του για το Νέο Έτος. «Όλα όσα έχουν επιτευχθεί, απλώς δεν θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα δίχως τη δική σας σταθερή υποστήριξη, χωρίς τη δική σας άμεση συμμετοχή στην αναγέννηση της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε στις 00.00 τοπική ώρα Βλαδιβοστόκ (16.00, ώρα Ελλάδος χθες), στο απώτατο ανατολικό ανατολικό άκρο της χώρας, η οποία λόγω της τεράστιας έκτασής της έχει οκτώ διαφορετικές ζώνες ώρας.

Βραζιλία

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι γιόρτασαν την έλευση του Νέου Ετους στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας με πάρτυ στις παραλίες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας τις οποίες επικαλούνται τα ΜΜΕ, οι μισοί από αυτούς συγκεντρώθηκαν στη φημισμένη παραλία Κοπακαμπάνα ενώ βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό για περισσότερα από 23 λεπτά.

Παρά την υψηλή θεερμοκρασία, η οποία έφθανε τους 35 βαθμούς Κελσίου, χιλιάδες άνθρωποι χόρευαν στις παραλίες και έκαναν βόλτες στην παραλιακή λεωφόρο Αβενίντα Ατλάντικα εμποδίζοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Πολλοί ήταν αυτοί που μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις κοιμήθηκαν στις παραλίες. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια.

Οι επισκέπτες στο Ρίο, ντόπιοι και ξένοι έφθασαν τον αριθμό ρεκόρ των 600.000, ενώ η πληρότητα των ξενοδοχείων έφθασε το 98%. Οι δημοτικές αρχές χαρακτηρίζουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Ρίο για την Πρωτοχρονιά ως "το μεγαλύτερο πάρτυ του κόσμου", το οποίο κοστίζει γύρω στα 5,7 εκατομμύρια δολάρια. Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Σάο Πάολο.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1023&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 01.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote