Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Έγγραφη καταγγελία του αρχιτέκτονα Γεώργιου Γεωργόπουλου για την επικινδυνότητα χρήσης του “Στα
Έγγραφη καταγγελία του αρχιτέκτονα Γεώργιου Γεωργόπουλου για την επικινδυνότητα χρήσης του “Στα Εκτύπωση E-mail
14.02.16

Έγγραφη

καταγγελία

του

αρχιτέκτονα

Γεώργιου

Γεωργόπουλου

για την

επικινδυνότητα

χρήσης

του “Σταθάκειου"

 

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Επιστολή κόλαφο, μέσω της οποίας ενημερώνονται για δεύτερη φορά … οι διοικούντες την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Νέας Υόρκης , απαγορεύεται η χρήση των κτηριακών εγκαταστάσεων του “Σταθάκειου” πολιτιστικού κέντρου στην Αστόρια , καθόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλούς εισόδου και παραμονής του κοινού εντός αυτών.

 

Το σημαντικότερο πρόβλημα που εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια σε περίπτωση πυρκαγιάς , είναι η έλλειψη συστήματος πυρόσβεσης και οι εξωτερικές κεντρικές πόρτες του κτηρίου, οι οποίες έχουν αντίθετη φορά ανοίγματος και δεν ανοίγουν προς τον δρόμο , όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Στην επιστολή του ο πρώην πρόεδρος και αρχιτέκτονας στο επάγγελμα Γεώργιος Γεωργόπουλος , επισημαίνει την ύπαρξη μιας σειράς ακόμη παραβάσεων του πολεοδομικού κώδικα της Νέας Υόρκης, οι οποίες αρχίζουν από το σύστημα πυρόσβεσης της κουζίνας, της οποίας η χρήση κρίνεται απαγορευτική και δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να λειτουργεί και καταλήγουν μεταξύ άλλων , στην παράνομη τοποθέτηση των ιστών ανάρτησης σημαιών στην πρόσοψη του “Σταθάκειου”.

Ωστόσο , αντίθετη άποψη σχετικά με την κρισιμότητα του προβλήματος δεί
χνει ότι έχει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας ,καθώς ερωτηθείς από τον πολιτικό μηχανικό Γρηγόρη Τζώρτζη “εάν γνωρίζει ότι είναι παράνομο να συνεδριάζουν στην αίθουσα της Ομοσπονδίας , λόγω των σοβαρών παραλείψεων που υπάρχουν και τις οποίες αναφέρει γραπτώς στην επιστολή του ο κ. Γεωργόπουλος”,εκείνος απάντησε μονολεκτικά, ότι το ξέρει !!!!

Η επίμαχη ερώτηση κατατέθηκε από τον κ. Γρηγόρη Τζώρτζη κατά την διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου στο “Σταθάκειο”, ενώ το αίτημα του, που αφορούσε στην άμεση ενημέρωση των μελών της γενικής συνέλευσης μέσω ανάγνωσης της επιστολής του αρχιτέκτονα Γεωργίου Γεωργόπουλου , απορρίφτηκε ασυζητητί από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Τζώρτζης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την ασφάλεια του κοινού, η έλλειψη συστήματος πυρόσβεσης, καθώς επίσης και μια σειρά άλλων πολεοδομικών παραβάσεων που χρονολογούνται από το 2002, πρότεινε στους διοικούντες να στραφούν προς την ενοικίαση ενός άλλου χώρου συνεδριάσεων , μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες που επιβάλλει ο νόμος της πολιτείας Νέας Υόρκης και οι οποίες εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα , θα επιτρέψουν στην έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού χρήσης και καταλληλότητας των κτηριακών εγκαταστάσεων .


“Ο μεγαλύτερος α
ριθμός παραβάσεων έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν εδώ και 17 χρόνια και ο κ. Τζώρτζης είχε συμμετοχή σε δυο που δεν έχουν κλείσει ακόμη μέχρι και σήμερα” ανέφερε ενδεικτικά κ. Γαλάτουλας , ενώ αποδεχόμενος την άγνοια των εκάστοτε διοικούντων, παραδέχτηκε ότι το κτήριο της Ομοσπονδίας μέχρι και σήμερα, εμφανίζεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Νέας Υόρκης σαν Εβραϊκή συναγωγή…

“Οι περισσότερες παραβάσεις θα έχουν τακτοποιηθεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες, και αναμένεται να μείνουν μόνο δυο ανέφερε -χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιές- ο κ. Γαλάτουλας , ενώ τονίζοντας ότι δεν είναι παντογνώστες , εστιάστηκε στις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν επί των ημερών των προηγούμενων προέδρων και ποτέ δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης τους .

Φαντάζομαι ότι η δημόσια ομολογία του κ. Γαλάτουλα, “δεν είμαστε παντογνώστες”, μπορεί να ακούστηκε σαν γάργαρο νεράκι στα αυτιά των καλοπροαίρετων ανησυχούντων μελών του οργανισμού και μπορεί να λειτούργησε προς στιγμήν , κάπως αθωωτικά, ενάντια στην ενοχοποίηση της σημερινής διοίκησης, κυρίως εξ αιτίας της προκλητικά ανεύθυνης διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος.

Ωστόσο, το τεκμήριο της αθωότητας, ειδικά όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα τα οποία έχουν την υποχρέωση να απαντούν για τα πεπραγμένα τους , οφείλει να συμβαδίζει με τον σεβασμό του ρόλου τους και φυσικά να αποδεικνύεται , όχι με άναρθρες κραυγές και φίμωση της αντίθετης γνώμης , αλλά με ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες αποδείξεις .

Όμως , εκτός από τους καλοπροαίρετους ανησυχούντες , υπάρχουν και οι “άλλοι” , οι ομογάλακτοι “φανατικοί υποστηρικτές της νομιμοφάνειας”, οι οποίοι στα πλαίσια υλοποίησης των προσωπικών τους σκοπιμοτήτων, κραδαίνουν προκλητικά το λάβαρο της ανοησίας και αδιαφορούν για την πραγματική εικόνα και τους κινδύνους που καταγγέλλονται εγγράφως και προφορικώς, από τους εμπειρογνώμονες Γρηγόρη Τζώρτζη και Γεώργιο Γεωργόπουλο.

Κλείνοντας όμως την παρένθεση της ανύπαρκτης παντογνωσίας των διοικούντων την Ομοσπονδία , θα ήθελα να τονίσω την-εντελώς αδικαιολόγητη- παράνομη τοποθέτηση των ιστών ανάρτησης σημαιών , η οποία πραγματοποιήθηκε επί της τετραετούς θητείας του κ. Ηλία Τσεκερίδη στην προεδρία και του κ. Πέτρου Γαλάτουλα στην γενική γραμματεία και για την οποία, ποτέ τους δεν απολογήθηκαν , επειδή κανείς μέχρι τώρα , εντός και εκτός του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, δεν τόλμησε να ανακινήσει το θέμα, προκειμένου να υπερασπιστεί την νομιμότητα , αλλά και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του οργανισμού.

Όσον αφορά στις χρονίζουσες πολεοδομικές παραβάσεις, που ανέφερε ενοχοποιώντας τις προηγούμενες διοικήσεις ο κ. Γαλάτουλας , είναι αλήθεια, ότι αποτελούν κατορθώματα του επίσης αμαρτωλού παρελθόντος και λόγω των προσωπικών διαφωνιών που υπήρχαν τότε, ανάμεσα στις δυο παρατάξεις που εναλλάσσονταν στην εξουσία , δεν επιλύθηκαν ποτέ.

Αυτές όμως τις παραβάσεις , τις γνώριζαν πολύ καλά οι εκάστοτε πολιορκητές της εξουσίας στην Ομοσπονδία και τις οποίες, χρησιμοποιούσαν κατ΄ επανάληψη στην προεκλογική τους εκστρατεία, σαν σημαντικές αποδείξεις ανικανότητας των αντιπάλων τους ….

Ωστόσο, όπως μου υπενθύμισε εύστοχα ένας φίλος, ο κ. Γαλάτουλας αποτελούσε μέλος των περισσοτέρων διοικητικών σχημάτων όλα αυτά τα χρόνια και επειδή είναι αυταπόδεικτο , ότι η σημερινή του παρουσία στην προεδρία επετεύχθη μετά από χρόνιους σχεδιασμούς και φυσικά δεν οφείλεται σε παρθενογένεση , θεωρώ ότι δεν δικαιούται να αλλοιώνει τα αληθινά γεγονότα , εκτοξεύοντας μύδρους προεκλογικής περιόδου …

Όσον αφορά στην μέχρι τώρα παθητική, έως αδιάφορη, -θα έλεγα-συμπεριφορά των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συντάσσονται αδιαμαρτύρητα με την πλευρά των παρανομούντων υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων της Ομοσπονδίας , γεγονός που συμβάλλει καταλυτικά, στην συντήρηση της κακής έξωθεν μαρτυρίας που συνοδεύει για πολλά χρόνια τον οργανισμό και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους άρνησης των Ελλήνων εκλεγμένων πολιτικών επισκεπτών στην Νέα Υόρκη , να συναντηθούν μαζί τους στις αίθουσες του “Σταθάκειου”.

Αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης όμως, έχουν και τα “προσαρτημένα” μέλη κάποιων συλλόγων που συνθέτουν το δυναμικό της Ομοσπονδίας και τα οποία λειτουργώντας σαν υπνωτισμένα στρατιωτάκια, ανεβαίνουν στα κεραμίδια… και υπερασπιζόμενοι τους εκλεκτούς τους, -ανεξαρτήτως εάν έχουν δίκιο , ή , άδικο - αλαλάζουν, “σφάξε με Αγά μου να αγιάσω”…

Για να το πετύχουν όμως αυτό, προτάσσουν αρχικά μεγάλες κουβέντες και επικαλούνται μεγάλες αξίες, ενώ χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι τον πατριωτισμό , απελευθερώνουν δύσοσμες δόσεις ιδεολογικού καπνού , που παρέχει αυτόματη κάλυψη και απόκρυψη… στην αυθαιρεσία των διοικούντων .

Είναι αυτά τα μέλη , τα οποία σφύριζαν αδιάφορα… όταν ο πρώην αντιπρόεδρος Χρήστος Βουρνάς κατήγγειλε- πριν από δυο χρόνια περίπου -από το βήμα της γενικής συνέλευσης, τις οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες που συντελέστηκαν την περίοδο προεδρίας του κ. Η. Τσεκερίδη ,όπως επίσης είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να φιμώσουν προχθές τον εμπειρογνώμονα πολιτικό μηχανικό Γρηγόρη Τζώρτζη, κατέφυγαν σε λοιδορίες και τραμπουκισμούς και προέτρεπαν τον ομιλητή να αποχωρήσει από την αίθουσα εάν δεν του αρέσει …

Ο γράφων , έχει κατ’ επανάληψη και επί σειρά ετών αναφερθεί γραπτώς και προφορικώς στις χρονίζουσες παραβιάσεις του οικοδομικού κώδικα της Νέας Υόρκης , αλλά οι εκάστοτε υπεύθυνοι ασκούντες την εξουσία της Ομοσπονδίας , συντηρώντας το νοσηρό κλίμα και την ιδιοκτησιακή αντίληψη που περιέργως διακατέχει τους εκάστοτε διοικούντες , δεν έδειξαν ποτέ… την ανάλογη υπευθυνότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συσσωρευμένες παραβάσεις, οι οποίες σύμφωνα με την επιστολή που παραθέτω, καθιστούν απαγορευτική την χρήση των κτηριακών εγκαταστάσεων του “Σταθάκειου”.

Αυτή είναι η επιστολή που έχει σαν ημερομηνία σύνταξης της 28η Ιανουαρίου 2016 και η οποία κατατέθηκε και αρχειοθετήθηκε την ίδια ημέρα από την γραμματεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10224&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 14.02.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων