Αρχική arrow EDITORIAL arrow Λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα και στρεψοδικίες
Λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα και στρεψοδικίες Εκτύπωση E-mail
06.02.16

Λεονταρισμοί

χωρίς

αντίκρισμα

και στρεψοδικίες

 

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Το πρόσφατο υμνολόγιο του σημερινού προέδρου της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα, το οποίο αφορούσε στο “σημαντικό έργο” που άφησε ο προηγούμενος πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης , προκάλεσε ειρωνικά χαμόγελα σε αρκετούς ομογενείς, οι οποίοι υπήρξαν αυτήκοοι μάρτυρες μιας ακόμη ακατάσχετης γενικόλογης θριαμβολογίας στα πλαίσια των διεργασιών της επιτροπής παρέλασης.

Πέρα όμως από τις απροκάλυπτες προσπάθειες πρόσκαιρου εντυπωσιασμού αυτών που δεν γνωρίζουν για τα κατορθώματα του πρώην προέδρου Ηλία Τσεκερίδη , ή ακόμη, και αυτών που επιλέγουν στρουθοκαμηλίζοντας να μην θυμούνται… υπάρχει δυστυχώς και η σκληρή πραγματικότητα.

 

Η οποία υπάρχει καταγεγραμμένη στην συλλογική μνήμη αρκετών δημοκρατικών μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και η οποία, δεν αντιμετωπίζεται με γενικές και αόριστες πολωτικές επιθέσεις, αλλά ούτε και με διαστρεβλωμένες αναφορές πεπραγμένων που αποκαλύπτουν ότι οι υμνολογούντες ταγοί της “κραταιάς” , έχουν μια εξειδικευμένη ικανότητα στην στρεψοδικία .

 

 

 

Τι υποστηρίζει ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας ; Ότι η τετραετής προεδρική θητεία 2010- 2014 του κ. Ηλία Τσεκερίδη αποτέλεσε αφετηρία της ανοδικής πορείας της Ομοσπονδίας και στην διάρκεια της άλλαξαν πολλά πράγματα.

 

 

Μετά από αυτή την βαρύγδουπη δήλωση, κάποιος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα σχετικά με την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , θα μπορούσε να αποδομήσει σχετικά εύκολα τα λεγόμενα του κ. Γαλάτουλα ανασύροντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας , διάφορα περιστατικά που συνθέτουν το μωσαϊκό του τρόπου με τον οποίο πορεύτηκε ο αυτοαποκαλούμενος δημοκρατικότερος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης.

 

Ο οποίος κατά την διάρκεια της τελευταίας -για την θητεία του -γενικής συνέλευσης του Μαΐου 2014 , δεν επέτρεψε σε αρκετά μέλη του οργανισμού , να διατυπώσουν ερωτήσεις σχετικά με την δικαστική διαμάχη που ενεπλάκη η Ομοσπονδία, εξ’ αιτίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του τότε γενικού γραμματέα Πέτρου Γαλάτουλα και οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, ύστερα από την μήνυση που κατέθεσε ο κ. Χρήστος Μαστροκυριάκος.

 

Βεβαίως πριν “εξαντληθούν” τα αποθέματα υπομονής του τότε προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη και σφυρίξει το άδοξο τέλος της επίμαχης συνεδρίασης , θα πρέπει να θυμηθούμε την προσεκτικά υιοθετημένη τακτική φίμωσης των διαφωνούντων, ώστε να περιοριστεί δραστικά η έκφραση της διαφορετικής άποψης, ενώ αλγεινή εντύπωση, προκάλεσαν τα γιουχαΐσματα των εγκάθετων-και ανάμεσα τους και κάποιου δήθεν προοδευτικού- χειροκροτητών που επιστρατεύθηκαν και στην συνέχεια ανταμείφτηκαν με την “εκλογή” τους στο διοικητικό συμβούλιο.

 

Η εν λόγω συνεδρίαση διεκόπη στο σημείο, όπου ο ταμίας του οργανισμού Απόστολος Σκοτίδας, θα έπρεπε να απαντήσει σε ερώτηση που κατατέθηκε από τον κ. Ντίνο Ράλλη, σχετικά με τα χρήματα που εκταμιεύθηκαν αυθαίρετα από το ταμείο της Ομοσπονδίας και αφορούσαν στην κάλυψη των εξόδων έκδοσης βίζας εργασίας για λογαριασμό του θεατρικού σχήματος του κ. Χάρη Ρώμα, το οποίο έδωσε δυο παραστάσεις τον Μάιο του 2013 στο Χιώτικο σπίτι στην Αστόρια.

 

Μια ακόμη σελίδα στο βιβλίο συμβάντων της “ανοδικής” πορείας που επετεύχθη στην Ομοσπονδία επί της προεδρίας του κ, Ηλία Τσεκερίδη, αφορά στον σκόπελο των παρατηρήσεων που κατέθεσε εγγράφως η εξελεγκτική επιτροπή (2014) και οι οποίες αυτόματα, άνοιξαν “λαμπρό πεδίο δόξης” για όλα τα τότε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που για άγνωστους μέχρι και σήμερα λόγους, δεν αναζήτησαν ευθύνες από αυτούς που παραβιάζοντας το καταστατικό της Ομοσπονδίας, ξόδεψαν χρήματα για τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του γενικού γραμματέα Πέτρου Γαλάτουλα, χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης ….

 

Όπως επίσης δεν έδειξαν να ανησυχούν και για το κτήριο της Ομοσπονδίας, το οποίο εάν ήταν δική τους περιουσία, φαντάζομαι ότι δεν θα το νοίκιαζαν σε καμία περίπτωση χωρίς ασφάλεια και φυσικά δεν θα επέτρεπαν τις θορυβώδεις συνεστιάσεις με χορούς και παράλληλη χρήση αλκοόλ , που είχαν σαν αποτέλεσμα τις φιλονικίες και τα γνωστά ”χειρονακτικά” επακόλουθα που καταγγέλθηκαν κατά καιρούς από τους ενοχλημένους γείτονες.

 

Βεβαίως, για όλα αυτά ο τότε Πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης δεν ήξερε τίποτα- όπως άλλωστε δήλωσε ενώπιον της γενικής συνέλευσης- ενώ η παραδοχή της άγνοιας του, παραπέμπει αυτόματα στο ερωτηματικό, ποιός κατά το διάστημα της θητείας του κινούσε τα νήματα εξουσίας στον οργανισμό, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα;

 

Η αυθαίρετη χρηματοδότηση αδειών εργασίας στην Νέα Υόρκη της τετραμελούς θεατρικής ομάδας του Χάρη Ρώμα, όπως επίσης και η πολυδάπανη προσπάθεια εκπλήρωσης του ονείρου μιας Ελληνίδας τραγουδίστριας-Αναστασία Ζαννή- η οποία κατάφερε χάρη στην γνωριμία της με τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας στην Νέα Υόρκη Πέτρο Γαλάτουλα να τραγουδήσει στο φημισμένο Κάρνεγκι Χωλ, αποτελούν ένα ακόμη μικρό δείγμα της “ανοδικής” πορείας της Ομοσπονδίας επί των ημερών του κ. Τσεκερίδη,.

 

Ο οποίος, αφού δεν μπόρεσε τότε να αιτιολογήσει ικανοποιητικά τα πεπραγμένα του σχετικά με τις παράνομες εκταμιεύσεις χρημάτων για τις προαναφερθείσες καλλιτεχνικές δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, στην συνέχεια , σε μια προσπάθεια του να “τιμωρήσει” τον τότε αντιπρόεδρο Χρήστο Βουρνά ,που ήταν ο μοναδικός που είχε το θάρρος να στηλιτεύσει δημόσια ενώπιον της γενικής συνέλευσης τις οικονομικές αυθαιρεσίες που διεπράχθησαν , άλλαξε την κλειδαριά στο γραφείο του προκειμένου να αποκλείσει την είσοδο του “αντιφρονούντα” αντιπροέδρου..

 

Ένα ακόμη σημαντικό παράδειγμα “ανοδικής” πορείας της Ομοσπονδίας, αποτελεί το θάψιμο των πορισμάτων της ειδικής εξεταστικής επιτροπής (2010-2012 ) , μέσω των οποίων αποκαλύπτονται οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες και καταλογίζονται σοβαρές ευθύνες, σε πρώην και νυν αξιωματούχους της Ομοσπονδίας, οι οποίοι με την ισχύουσα ανοχή και συγκάλυψη που επιδεικνύεται και από την παρούσα ηγεσία, εξακολουθούν να “υπηρετούν” τον οργανισμό διατρανώνοντας το μήνυμα της ατιμωρησίας.

 

Η ιστορία που αφορά στην “ορφανή” επιταγή ύψους 2,000 δολαρίων που αντί να κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη στην Βοστώνη , βρέθηκε στο ταμείο της Ομοσπονδίας εδώ στην Νέα Υόρκη, επιβεβαιώνει την διαφάνεια της “ανοδικής” πορείας της Ομοσπονδίας την εποχή εκεί νη ( Ιανουάριος 2014, )καθώς επίσης και την ισχύουσα πρακτική της επιλεκτικής ενημέρωσης των μελών του οργανισμού, ενώ η εξαγγελθείσα από τον κ. Τσεκερίδη διερεύνηση του θέματος , προφανώς πέρασε στα αζήτητα και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα, να αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες.

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ένα ακόμη κομβικό σημείο της “ανοδικής” πορείας του οργανισμού , αφορά στην είσοδο και φωτογράφηση μελών της Χρυσής Αυγής εντός του κτηρίου της Ομοσπονδίας το καλοκαίρι του 2012 , τα οποία σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, εκμεταλλεύτηκαν την φιλία τους με τον γενικό γραμματέα της οργάνωσης Πέτρο Γαλάτουλα και άδραξαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στον διάδρομο του “Σταθάκειου”.

 

Κλείνοντας αυτή την θλιβερή παρένθεση, η οποία αφορά στην “ανοδική” πορεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης την τελευταία πενταετία, θα ήθελα να εστιάσω σε κάποια πολύ σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν, με την ασφαλή παραμονή εντός των εγκαταστάσεων του κτηρίου της Ομοσπονδίας, όλων των εργαζομένων αλλά και των επισκεπτών που συναθροίζονται στο “Σταθάκειο” , προκειμένου να συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί .

 

 

 

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας ,σύμφωνα πάντα με την τελευταία δημόσια ανακοίνωση που έκανε ενώπιον της τελευταίας γενικής συνέλευσης (Οκτώβριος 2015) ο πρώην πρόεδρος και αρχιτέκτων στο επάγγελμα Γεώργιος Γεωργόπουλος , έχουν διαπιστωμένες μια σειρά από χρονίζουσες λειτουργικές παρατυπίες που αφορούν στην ασφάλεια χρήσης τους (κουζίνα , κεντρική έξοδος, σύστημα πυρασφάλειας) , οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια και καθιστούν απαγορευτική την χρήση τους .

 

 

 

Παρόλα αυτά όμως, οι αίθουσες του κτηρίου καθώς και η κουζίνα του στην ισόγεια αίθουσα, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για την διεξαγωγή συνεδριάσεων , συνεστιάσεων και θεατρικών παραστάσεων, γεγονός που επιδεικνύει ανυπακοή -των πρώην και των νυν διοικούντων- στους νόμους της πολιτείας και φυσικά τεράστια ανευθυνότητα .

Κλείνοντας , θα ήθελα να σας παραθέσω το πιο πρόσφατο δείγμα της “ανοδικής πορείας” επί των ημερών του κ.Ηλία Τσεκερίδη , το οποίο αφορά στους δυο τεράστιους ιστούς ανάρτησης σημαιών που τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη του "Σταθάκειου" πριν από δυο χρόνια περίπου.

 

Την επιβεβλημένη στατιστική μελέτη με τα ανάλογα σχέδια ,καθώς επίσης και την έγκριση τους από την αρμόδια πολεοδομική αρχή της Νέας Υόρκης, ανέλαβε αφιλοκερδώς ο εξειδικευμένος σε θέματα αντοχής κτηρίων πολιτικός μηχανικός Γρηγόρης Τζώρτζης, ενώ η ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων, θα έπρεπε ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία, να προσλάβει μια αδειοδοτημένη από τις πολιτειακές αρχές εταιρία για την έκδοση της σχετικής άδειας σε πρώτο στάδιο και στην συνέχεια, να προχώρηση στην τοποθέτηση των ιστών.

 

Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν έγιναν όπως πρέπει και όπως ορίζει ο νόμος και ο κ. Τσεκερίδης, ανέλαβε την πρωτοβουλία και παράλληλα την τεράστια ευθύνη, να τοποθετήσει τους ιστούς χωρίς να εκδώσει την σχετική άδεια έναρξης του έργου από τις αρχές της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να μην έχει επιθεωρηθεί από τους ειδικούς η αντοχή του τσιμέντου που χρησιμοποιήθηκε για την τοποθέτηση και στήριξη των ιστών, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση ατυχήματος , ενώ παράλληλα , η ομοσπονδία κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων , το οποίο θα κληθεί να πληρώσει, ποιός άραγε ;

 

ΥΓ.

 

Για τις αυθαιρεσίες και την επαναλαμβανόμενη λήψη αποφάσεων κυριολεκτικά στο γόνατο , έχουν εδώ και πολλά χρόνια γραφτεί αρκετά από αυτή εδώ την στήλη, καθώς η σκιά και το άρωμα των σκανδάλων της Ομοσπονδίας ,είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την προωθούμενη φασίζουσα ιδεολογία και την ιδιοκτησιακή αντίληψη που διακατέχει τους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας , η οποία δυστυχώς για τον οργανισμό ,την τελευταία δεκαετία έχει κυριολεκτικά απογειωθεί…

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10211&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 11.09.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote