Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Συνεδρίαση και κοπή βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας
Συνεδρίαση και κοπή βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Εκτύπωση E-mail
03.02.16

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Την προγραμματισμένη συνεδρίαση και την κοπή βασιλόπιτας πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Στερεάς Ελλάδας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και από νωρίς το πρωί, αρκετά μέλη του οργανισμού, προερχόμενα από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα των ΗΠΑ, έδωσαν το παρών στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

Η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και στην διάρκεια της δόθηκαν οι αναφορές ταμία και αρχειοφύλακα ,ενώ σημαντικό μέρος της συνεδρίασης, αναλώθηκε στην οργάνωση και διεξαγωγή του επόμενου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του ερχόμενου Ιουλίου στην Ναύπακτο και την διοργάνωση του ανέλαβε ο σύλλογος “Ελευθέριανη” Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον ομώνυμο στην Ελλάδα σύλλογο.

“ Είχαμε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνεδρίαση καθώς επίσης και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την νεολαία και με το επόμενο συνέδριο μας που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα” ανέφερε στον γράφοντα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Κατσάνος , ο οποίος επίσης ανέφερε , ότι “καταβάλλονται προσπάθειες του κυβερνείου Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον σύλλογο Αγρινιωτών, να αγοραστεί ένα κτήριο στην περιοχή της Αστόριας , όπου θα στεγάζει τον σύλλογο , το κυβερνείο Νέας Υόρκης και την Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας”.

“Η διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου θα περιλαμβάνει και την έκδοση ενός ιστορικής σημασίας λευκώματος” ανέφερε ο κ. Κωσταντίνος Κατσάνος , ενώ σχετικά με τους νέους στόχους της Ομοσπονδίας εστίασε στην προσέλκυση της νεολαίας και στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τον νεαρό πρόεδρο του συλλόγου “ Ἑλευθέριανη” Γιώργου Σερέτη, ο οποίος έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας , μέσω της οποίας θα παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των συλλόγων που αποτελούν το δυναμικό της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας.

Ερωτηθείς ο κ. Κατσάνος , εάν η Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει σε μια σύναξη παραγόντων, που θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη την 4η Φεβρουαρίου με αντικείμενο την δημιουργία ενός τριτοβάθμιου φορέα εκπροσώπησης των απανταχού Ομογενών , απάντησε ότι θα παρακολουθήσει σαν ιδιώτης την εν λόγω συνεδρίαση και θα ενημερώσει τα μέλη της Ομοσπονδίας στο προ-συνέδριο, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο πιθανόν στην Νέα Υόρκη , όπου θα ληφθούν δημοκρατικά και οι σχετικές αποφάσεις .

Η αυλαία της συνεδρίασης έπεσε με το γεύμα που παρέθεσε το κυβερνείο Νέας Υόρκης σε όλα τα παριστάμενα μέλη ,καθώς επίσης και από την κοπή της βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε από τον κυβερνήτη Νέας Υόρκης Ιωάννη Νικολόπουλο .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10201&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 03.02.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote